Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizită de monitorizare | Au început lucrările din cadrul proiectului implementat în or. Cimișlia

Vizită de monitorizare | Au început lucrările din cadrul proiectului implementat în or. Cimișlia

   
15.06.2012   1872 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud în parteneriat cu primăria Cimișlia au startat în a doua jumătate a lunii iunie a doua parte a proiectului ,,Reparația capitală a sistemului de canalizare, stațiilor de pompare și a stației de purificare din or. Cimișlia". Costul părții a doua a proiectului se ridică la 5 022 000 lei, și constă în reparația unei porțiuni din sistemul de canalizare a orașlui. Prima parte a proiectului, finisată în luna noiembrie 2011 a constat din aprovizionarea locuitorilor comunei Ecaterinovca cu apă și canalizare.

Reprezentanții ADR Sud, managerul de proiect, antreprenorul, responsabilul tehnic și autorul de proiect au efectuat astăzi, 15 iunie o vizită de monitorizare la locul demarării lucrărilor. În prezent se execută lucrări de montare a rețelei de canalizare de la stația de pompare până la stația de epurare.  În procesul de lucru au fost depistate unele aspecte problematice - nivelul înalt al apelor subterane. Pe o lungime de 270 m, la adâncimea de 1,3 m canalul este inundat de apele subterane.

ADR Sud împreună cu autorul de proiect și antreprenorul au asigurat că vor identifica soluții pentru depășirea problemei date. Lucrările în cadrul proiectului se preconizează a se finisa în prima jumătate a lunii iulie.