Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizita ministrului Marcel Răducan în raionul Cahul

Vizita ministrului Marcel Răducan în raionul Cahul

   
20.06.2012   2112 Accesări  

Marți, 19 iunie, Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, împreună cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) au efectuat o vizită de monitorizare la proiectele implementate în raionul Cahul. În prima parte a zilei ministrul a primit în audiere cetățenii din raion, după care a urmat vizita la proiectele de dezvoltare regională.  ADR Sud implementează în raionul Cahul 4 proiecte de dezvoltare regională dintre care unul este finanțat de Guvernul României prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.

Vizita în teritoriu a Ministrului a început cu audierea cetățenilor preocupați de probleme ce țin de competența Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. În a doua parte a zilei a urmat deplasarea la Lacul Sărat, unde se efectuează lucrări de reabilitare a zonei. Lucrările de curățare a bazinului lacului au început cu puțin timp în urmă, astfel că, dl Răducan a ținut să atenționeze antreprenorul despre condițiile contractului și respectarea termenilor executării lucrărilor, a cerut să fie prezentat un grafic actualizat de executare a lucrărilor.

A urmat proiectul ,,Apă curată pentru comunitățile bazinului râului Prut" care a ajuns pe ultima sută de metri, efectuându-se lucrări de testare a rețelelor de apeduct. A fost prezentat un termen limită de finisare a acestora - spre sfârșitul lunii iunie sisemul va fi funcționabil, a asigurat antreprenorul. La aceeași etapă se află și proiectul implementat în s. Roșu, unde lucrările sunt la etapa de finalizare. Dl. Răducan a convenit că până la data de 1 august obiectul să fie dat în exploatare. Proiectul este implementat de ADR Sud cu suportul GIZ Moldova. Primarul de Roșu, Grigore Furtună, a prezentat schema rețelei de apeduct și a vorbit despre sistemul de canalizare la care se vor începe lucrările în vara curentă.

În încheierea vizitei de monitorizare dl. Marcel Răducan a menționat ,,Responsabilitățile sunt mari și timpul ne presează, de aceea efortul pe care il depuneți trebuie să fie unul considerabil și să aducă rezultatele scontate"

Agenția de Dezvoltare Regională Sud  implementează în or. Cahul 4 proiecte de dezvoltare regională: ,,Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide", ,,Apă curată pentru comunitățile bazinului râului Prut", „Aprovizionarea cu apă a locuitorilor satului Roșu", „Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat din Cahul".