Prima   -  Presa   -  Noutăți - Recepția finală a lucrărilor efectuate în cadrul proiectului implementat în Cimișlia

Recepția finală a lucrărilor efectuate în cadrul proiectului implementat în Cimișlia

   
28.09.2012   1895 Accesări  

CIMIȘLIA| 27 septembrie. Recepția finală a lucrărilor efectuate în cadrul proiectului ,, Reparația capitală a sistemului de canalizare, stațiilor de pompare și a stației de purificare din or. Cimișlia. " implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud. 

Comisia de recepție finală s-a întrunit joi, 27 septembrie în orașul Cimișlia pentru a semna actele de recepție finală ca urmare a bunei executări a lucrărilor efectuate de către antreprenor. Proiectul a fost repartizat pe două părți, prima parte a început să fie implementată în luna august 2011 iar spre sfârșitul lunii noiembrie, a aceluiași an, locuitorii comunei Ecaterinovca au putut beneficia de apă potabilă.       

Partea din proiect, care a vizat doar Cimișlia, a constituit din construcția unei artere de canalizare de la stația de pompare a apelor reziduale până la stația de epurare.  Comisia de recepție finală, în componența căreia au intrat, reprezentanții Secției Management Proiecte din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, Eugen Lupașcu, Sergiu Andronachi, Andrei Tocaru, Cuțitaru Viorica, reprezentanții primăriei Cimișlia și specialiști din cadrul acesteia și autorul de proiect, a examinat starea obiectului construit și a verificat documentația necesară. La ședință au mai participat antreprenorul, reprezentantul centrului de Sănătate Publică și responsabilul tehnic.   Proiectul ,,Reparația capitală a sistemului de canalizare, stațiilor de pompare și a stației de purificare din or. Cimișlia.

Construcția sistemelor de canalizare, stațiilor de pompare și reconstrucția sistemelor de aprovizionaire cu apă a satului Ecaterinovca" a fost implementat pe etape, astfel că etapa care viza comuna Ecaterinovca a fost finisată complet în aprilie a.c.. Etapa care vizează orașul Cimișlia este încă în perioadă de implementare, fiind finalizată doar o parte din proiect. Costul total al proiectului este de 11 691, 80 mii lei, surse alocate din Fondul Național de Dezvoltare Regională.