Prima   -  Presa   -  Noutăți - APL-urile din Moldova vor continua să beneficieze de suportul experților polonezi în implementarea proiectelor și atragerea investitorilor străini

APL-urile din Moldova vor continua să beneficieze de suportul experților polonezi în implementarea proiectelor și atragerea investitorilor străini

   
11.12.2013   1068 Accesări  

Centrul de Informare a Autorităților Locale din Moldova,  cu sediul la Ialoveni,  va beneficia în anul 2014 de suport financiar prelungit din partea Poloniei. Astfel, Centrul va putea să acorde în continuare sprijin autorităților locale și ONG-urilor din țara noastră în promovarea implementării unor proiecte și atragerea eventualilor finanțatori.

În  contextul prelungirii finanțării pentru Centrul de Informare din Ialoveni, Marcel Răducan, Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Katarzyna PeÅ‚czyÅ„ska -NaÅ‚Ä™cz , Viceministru al Afacerilor Externe al Republicii  Polonia,  au semnat  o anexă la Memorandumul de Înțelegere privind crearea Centrului de informare pentru Administrațiile Publice Locale, între Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia  (semnat la 29 iunie 2012 la Chișinău).

Anexa prevede  prelungirea suportului financiar acordat de partea poloneză prin intermediul programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare „Polish Aid" din cadrul Ministerului Afacerilor Externepentru activitatea Centrului de Informare pentru Administrațiile Publice Locale.

Marcel Răducan a mulțumit oficialilor polonezi pentru asistența acordată țării noastre în promovarea dezvoltării regionale și implementarea proiectelor, calificînd-o drept una eficientă și coerentă.

La rîndul său, Katarzyna PeÅ‚czyÅ„ska -NaÅ‚Ä™cz,  a comunicat că Polonia este dispusă și în continuare să susțină Republica Moldova în parcursul său european și în promovarea dezvoltării regionale, iar drept rezultat al întrevederii, urmează a fi stabilite activitățile concrete de cooperare și colaborare.

Totodată, Viceministru al Afacerilor Externe al Republicii  Polonia  a menționat că ulterior parafării la Vilnius a Acordului de Asociere a R. Moldova cu UE există șanse ca țara noastră să beneficieze de sprijin al țărilor membre UE în toate domeniile.

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor