Prima   -  Presa   -  Noutăți - Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud - preocupat de aprovizionarea cu apă a Regiunii

Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud - preocupat de aprovizionarea cu apă a Regiunii

   
19.06.2014   2073 Accesări  

Cahul /19 iunie 2014

A doua ședință ordinară a CRD Sud s-a desfășurat astăzi în orașul Cahul, după ce și  prima ședință a CRD Sud  din acest an a avut loc  în Regiune, în or. Leova

La eveniment au participat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, dl Liviu Oboroc, membrii CRD Sud, primari din localitățile raionului Cahul, specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

 Liviu Oboroc  a subliniat importanța ședinței de astăzi prin aceea că urmează să fie aprobat Programul Regional Sectorial în domeniul Aprovizionării cu Apă și de Canalizare. "Acest program este rezultatul de aproape doi ani de activitate a echipei formate din reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agențiilor de Dezvoltare Regională, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei și Administrației Publice Locale.

Programul  derivă din documentele naționale, dar datorită grupului  de lucru regional, are specificul său.  Pentru Regiunea de Dezvoltare Sud, aprovizionarea cu apă este un subiect sensibil și este important ca  fiecare  Consiliu Raional din Regiune să contribuie cu sugestii și abordări specifice, astfel încît acest document să devină un adevărat suport pentru întreaga Regiune de Sud", a specificat Liviu Oboroc.

A fost prezentat și aprobat Programul Regional Sectorial de AAC, iar membrii consiliului au venit cu  propuneri  și sugestii, votate  unanim.

Consiliul Regional  Sud a fost informat de către specialiștii ADR Sud  cu privire la implementarea proiectelor în primul semestru al anului și Planului de acțiuni privind elaborarea Strategiei de Dezvoltare Regională (SDR) 2020.

Reprezentanții centrului de Servicii NEXUS Cahul, au oferit o informație  amplă ce ține de migrația cetățenilor RM, în contextul proiectului "Consolidarea legăturii între migrație și dezvoltare: testarea platformei  de servicii integrate  pentru migranții moldoveniși comunitățile acestora".  

Ședința a finalizat cu o vizită la proiectul "Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat"din orașul Cahul, implementat din Fondul Național de Dezvoltare Regională, care are ca obiectiv  dezvoltarea infrastructurii de agrement turistic în regiunea de Dezvoltare Sud, în vederea creșterii economice durabile și echilibrate a regiunii.