Prima   -  Presa   -  Noutăți - Linia de Creditare EU4Business-BERD oferă suport ÎMM-urilor din Moldova în capturarea oportunităților de acces la piața deschisă”

Linia de Creditare EU4Business-BERD oferă suport ÎMM-urilor din Moldova în capturarea oportunităților de acces la piața deschisă”

   
25.05.2017   1026 Accesări  

Linia de Creditare EU4Business-BERD face parte dintr-o inițiativă mai largă "Inițiativa EU4Business", ce oferă suport ÎMM-urilor din țări precum Moldova în capturarea oportunităților de acces la piața deschisă, oferite de către Acordul de Asociere la Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA).

Odată cu armonizarea legislației în Moldova, afacerile locale își vor creste abilitatea de a utiliza la maximum costurile de bază relativ joase, pentru a concura cu succes cu alte companii din piața largă a UE și din alte piețe regionale.

Cu toate acestea, multe companii vor trebui să își actualizeze mai întâi procesele, și să investească în echipament modern, pentru a se alinia la standardele UE.

Linia de Creditare EU4Business-BERD a fost lansata in Moldova în aprilie 2017, de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), UE şi Mobiasbancă Group Societe Generale si reprezinta o initiativa relativ noua.

În cadrul acestei linii de credit, numite EU4Business-EBRD, la sfârşitul anului 2016, BERD a oferit un împrumut de 10 mil. de euro pentru Mobiasbancă, care, la rândul său, va acorda credite cu component de grant de 10-15% întreprinderilor mici şi mijlocii (ÎMM) din RM

Scopul Liniei de Creditare EU4Business-BERD este de a oferi suport companiilor în atingerea standardelor internaționale de producere, sporirea competitivității și profitabilității lor prin intermediul suportului financiar și tehnic.

 Linia de Creditare și schema de granturi EU4Business-BERD oferă:
· Credite BERD, disponibile prin Băncile Partenere locale în Moldova.
· Granturi UE disponibile pentru proiectele implementate cu succes.
· Asistență tehnică gratuită oferită de către un grup internațional de experți tehnici, ce oferă suport ÎMM-urilor în identificarea celor mai convenabile soluții pentru investițiile dorite și pentru obiectivele de perfecționare.