Prima   -  Presa   -  Noutăți - Primăria ta are proiecte de succes? IDIS Viitorul și Consiliul Europei le premiază!

Primăria ta are proiecte de succes? IDIS Viitorul și Consiliul Europei le premiază!

   
02.06.2017   921 Accesări  

Autoritățile publice locale au șansa de a-și face cunoscute experiențele și practicile de succes prin intermediul Programului Bunelor Practici, care are scopul de a identifica și disemina inițiative inovative și eficiente din administrația publică locală din Republica Moldova. 

Pentru ediţia curentă, autoritățile publice locale din țară pot depune, până la 31 IUNIE, formularele de participare la competiției celor mai bune practici la una din următoarele patru secțiuni:

1. Transparența guvernării locale - premisă pentru creșterea încrederii cetățenilor în administrație

2. Dezvoltare locală prin implicare comunitară

3. Moștenirea cultural-istorică, resursă pentru revitalizarea comunității

4. Servicii publice de calitate în sprijinul cetățenilor

Pentru a participa, practica locală trebuie să fie implementată în perioada 1 iunie 2015 - 31 decembrie 2016. Cele mai bune practici vor fi evaluate în baza GRILEI DE CRITERII.

DATA LIMITĂ de înscriere la Programul Bunelor Practici din Republica Moldova (ediția 2015 - 2016) este 31 IUNIE. Astfel, autoritățile administrației publice locale vor transmite FORMULARUL DE PARTICIPARE completat la următoarele adrese:

Chişinău, MD-2005, Str. Iacob Hâncu 10/1, IDIS „Viitorul", pentru „Programul Bunelor Practici" sau ana.veverita@viitorul.org cu mențiunea „Programul Bunelor Practici"

Nu pot participa în competiția națională proiectele de bună practică care au fost premiate la edițiile anterioare ale programului sau idei de proiecte care nu au fost încă implementate. Sunt acceptate și bune practici aflate în implementare care au obținut rezultate până în momentul înscrierii în competiție.

Pentru mai multe informații despre Programul Bunelor Practici și condițiile de aplicare, vedeți PROSPECTUL INFORMATIV al programului.

Mai multe informații găsiți aici: 

http://viitorul.org/ro/content/aplic%C4%83-la-bunele-practici

http://viitorul.org/ro/content/prim%C4%83ria-ta-are-proiecte-de-succes-idis-viitorul-%C8%99i-consiliul-europei-le-premiaz%C4%83

Ataşat vedeţi Formularul de participare, Grila de evaluare şi Prospectul Informativ unde găsiţi toate informaţiile relevante despre program.

Formular_PBP_2015_-_2016.pdf

Grila_de_evaluare_a_bunei_practici.pdf

Prospect_2017_site_.pdf