Prima   -  Presa   -  Noutăți - ADR Sud a semnat un nou сontract de antrepriză, care va da startul lucrărilor de reabilitare termică a Spitalului raional Cantemir

ADR Sud a semnat un nou сontract de antrepriză, care va da startul lucrărilor de reabilitare termică a Spitalului raional Cantemir

   
01.09.2017   1102 Accesări  

Astăzi, 1 septembrie 2017, Maria Culeșov, directorul ADR Sud, Andrei Ciobanu, președintele raionului Cantemir și Serghei Straistă, director al SRL „Consmodern" din municipiul Chișinău, au semnat Contractul de antrepriză privind executarea lucrărilor în cadrul proiectului  "Reabilitarea termică a clădirii IMSP „Spitalul raional Cantemir" (bloc chirurgical)". 

Acesta este al patrulea contract semnat în acest an de ADR Sud în scopul implementării unuia din cele cinci proiecte selectate din Regiunea de Dezvoltare Sud incluse prin Hotărâre de Guvern în Documentul Unic de Program și aprobate spre finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională începând cu 2017.

Contractul de executare a lucrărilor de reabilitare termică a blocului chirurgical al Spitalului Raional Cantemir a fost atribuit firmei „Consmodern", câștigătoare a Licitaţiei Publice nr. 17/02182 din 18.07.2017, desfășurate de ADR Sud în cadrul proiectului nominalizat.

Inițial, conform cererii de finanțare, valoarea estimativă a lucrărilor preconizate în cadrul proiectului era de 15 062 220 lei. În rezultatul procedurii de achiziție publică, însă, valoarea lucrărilor de construcţiei-montaj ce reprezintă obiectul contractului de antrepriză semnat între Agenția de Dezvoltare Regională Sud, Consiliul Raional Cantemir și SRL „Consmodern" a scăzut până la 12 163 444 (douăsprezece milioane una sută șasezeci și trei mii patru sute patruzeci și patru lei, 00 bani) lei MD, inclusiv TVA. 

Astfel, prin organizarea procedurii de licitatie publică, care se bazează pe principiul economic al concurenței, de către ADR Sud au fost economisiți bani publici în sumă 2 898 776.00 lei.

Firma „Consmodern" SRL, cîștigătoare a licitației publice și în continuare antreprenor general,  și-a asumat obligațiunea să execute lucrările prevăzute în contract în termen de 9 luni calendaristice din momentul înregistrării contractului la Agenția Achiziții Publice. După semnarea contractului de executare a lucrărilor și înregistrarea acestuia la Agenția Achiziții Publice, practic, va fi dat startul lucrărilor.

Precizăm că proiectul "Reabilitarea termică a clădirii IMSP „Spitalul raional Cantemir" (bloc chirurgical), al cărui buget total constituie 15 062 220 lei, a fost aplicat în cadrul Concursului propunerilor de proiecte din Fondul Național de Dezvoltare Regională 2017-2020 de către Consiliul Raional Cantemir, autoritatea publică locală solicitând  din mijloacele Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) suma de 14 744 220 lei. Proiectul a fost selectat ca fiind unul prioritar și ulterior a fost inclus în Documentul Unic de Program pentru următorii patru ani, aprobat de Guvern în data de 25 ianuarie 2017.

Suma alocată pentru anul 2017 din FNDR în vederea demarării procesului de implementare a proiectului de reabilitare termică a blocului chirurgical al Spitalul raional Cantemir constituie 5 000 000 lei.

În calitate de aplicant și partener, Consiliul Raional Cantemir va participa la proiectul "Reabilitarea termică a clădirii IMSP „Spitalul raional Cantemir" (bloc chirurgical)" cu o contribuție proprie în mărime de 318 000 lei.

Se prevede ca eficientizarea consumului de energie în blocul de chirurgie al Spitalului raional Cantemir să fie realizată prin implementarea unor măsuri de reabilitare a acoperișului clădirii, prin renovarea sistemului de ventilare, termoizolarea fațadei, efectuarea lucrărilor de tâmplărie și instalarea panourilor solare.

Andrei Ciobanu, președintele raionului Cantemir, a subliniat importanța realizării proiectului dat, care va genera economii de energie şi va îmbunătăţi eficienţa în utilizarea energiei termice în instituția publică de profil medical din teritoriu. Totodată, acest proiect urmează să aducă beneficii celor circa 63 de mii de cetățeni, locuitori ai raionului Cantemir, care se adresează la Spitalul raional pentru a primi asistență și îngrijiri medicale.