Prima   -  Presa   -  Noutăți - MIEPO invită companiile din Republica Moldova să participe la Forumul de afaceri moldo-ceh din 21 septembrie

MIEPO invită companiile din Republica Moldova să participe la Forumul de afaceri moldo-ceh din 21 septembrie

   
07.09.2017   867 Accesări  

În cadrul celei de a treia reuniuni a Comisiei interguvernamentale moldo-cehe în domeniul cooperării economice, pe 21 septembrie la Chişinău va avea loc un forum de afaceri, organizat de Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Cehe.

Surse din cadrul MIEPO au relatat pentru INFOTAG că forumul are drept scop de a oferi o platformă de comunicare și interacțiune dintre mediul de afaceri din Moldova și Cehă, pentru a valorifica relațiile comercial-economice dintre părți.

Delegația cehă va fi condusă de ministrului Industriei și Comerțului, Jirí Havlicek,. Din delegaţie vor face parte reprezentanţi ai companiilor din domeniul de construcții de mașini și electronică, mecanică, sectorul tehnologiei informaționale, sectorul de creditare, producerea de echipamente pentru industria agroalimentară, construcții, transport.

Forul de afaceri moldo-ceh va avea loc la Radisson Blu Leogrand Hotel. La eveniment pot participa toate companiile interesate din Moldova.

Printre participanţii cehi la forum se numără Camera Economică (Hospodářská komora České republiky); Camera de Comerţ şi Industrie pentru ţările CSI (Komora pro hospodářské styky se SNS, s.o.k.); compania „Borra", specializată în mecanică; compania „DATAB consult", distribuitor de software; compania de stat de creditare şi asigurări EGAP; furnizorul de tehnică agricolă „ISMM Production & Business Cooperation".

INFOTAG precizează: Cehia este unul din cei mai mari parteneri comerciali din UE ai Moldovei. În primul semestru, exporturile moldoveneşti în Cehia au depăşit $15 mil., fiind cu 3,4% mai mult decât în anul trecut. Importurile din această ţară au crescut cu 15,4% şi au depăşit de două ori exporturile.