Prima   -  Presa   -  Noutăți - ADR Sud a desfășurat o nouă procedură de licitație publică în vederea achiziționării serviciilor de supraveghere a lucrărilor în cadrul proiectului „Construcția apeductului magistral Leova – Iargara”

ADR Sud a desfășurat o nouă procedură de licitație publică în vederea achiziționării serviciilor de supraveghere a lucrărilor în cadrul proiectului „Construcția apeductului magistral Leova – Iargara”

   
03.01.2018   709 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud, în calitate de autoritate contractantă, a desfășurat astăzi, 3 ianuarie 2018, o nouă procedură de licitație publică inițiată în vederea achiziționării serviciilor de supraveghere a lucrărilor în cadrul proiectului „Construcția apeductului magistral Leova - Iargara" (REPETAT),  implementat cu suportul Guvernului Germaniei prin intermediul Agenției de Cooperare Internațonală a Germaniei (GIZ).

Deși anterior au solicitat documentele de licitație 6 operatori economici, la sediul ADR Sud s-au prezentat pentru a participa la deschiderea ofertelor în cadrul licitației publice pentru contractarea serviciilor de supraveghere a lucrărilor în cadrul proiectului „Construcția apeductului magistral Leova - Iargara"  reprezentanții a cinci companii, după cum urmează: SRL "Construction and Engineering", SRL "Imoproiect", SRL "Aldicons", SRL „Preant" și SRL „Verluxcons".

Astfel, secretarul grupului de lucru, Dorin Coroian, specialist în achiziții la ADR Sud, a deschis licitația, indicând scopul acesteia și prezentând succint datele tehnice ale lucrărilor supuse licitației. Totodată, secretarul a dat citire componenței grupului de lucru și a menționat că licitația este organizată în conformitate cu prevederile legale, fiind aleasă forma de licitație deschisă.

În cele ce urmează,  grupul de lucru pentru achiziții a demarat, în mod repetat, procedura de deschidere a fiecărei oferte în parte  depuse la ADR Sud în vederea achiziţionării serviciilor de supraveghere a lucrărilor în cadrul proiectului „Construcția apeductului magistral Leova - Iargara" de către cei cinci agenți economici ofertanți.
Grupul de lucru va analiza în detalii ofertele, în conformitate cu prevederile stabilite prin documentele de licitație și cu completările făcute la deschiderea licitației, cu care ofertanții au fost de acord, în vederea adjudecării ofertei câștigătoare.
Proiectul „Construcția apeductului magistral Leova-Iargara" este parte componentă a proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale de Aprovizionare cu Apă (AAC) din raionul Leova". Acesta are o valoare totală de circa 3.500.000,00 Euro sau peste 70 de milioane de lei și este susținut financiar de Guvernul Republicii Federale Germania prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

La apeductul magistral Leova - Iargara care urmează a fi construit, cu o lungime de circa 23,0 km, urmează a fi conectate orașele Leova și Iargara, satele Filipeni, Romanovca, Sărata Nouă, Hănăsenii Noi și Cupcui, cu un număr total de 23.433 de locuitori.