Prima   -  Presa   -  Noutăți - În atenția antreprenorilor din Regiunea de Dezvoltare Sud! Aici găsiți lista celor mai importante expoziții care urmează să aibă loc în Germania, pe parcursul anului 2018

În atenția antreprenorilor din Regiunea de Dezvoltare Sud! Aici găsiți lista celor mai importante expoziții care urmează să aibă loc în Germania, pe parcursul anului 2018

   
09.01.2018   495 Accesări  

Începând cu 28 noiembrie 2017, în cadrul Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main și-a demarat activitatea Biroul comercial-economic (BCE). Obiectivele primordiale ale BCE sunt promovarea produselor moldovenești pe piața de desfacere a Germaniei, atragerea investițiilor germane în economia RM, precum și dezvoltarea turismului între ambele state. Reieșind din acest fapt, întru stabilirea, promovarea și intensificarea cooperării bilaterale moldo-germane, ținem să aducem la cunoștința agenților economici și actorilor interesați din Regiunea de Dezvoltare Sud informația privind expozițiile  pe diverse domenii care urmează să aibă loc în Republica Federală Germania pe parcursul anului 2018, prezentată de către BCE.

Vezi aici lista principalelor expoziții din Germania, care urmează să aibă loc în 2018.

Totodată, persoanele interesate, care doresc să obțină mai multe informații privind participarea la cele mai importante expoziții care urmează să aibă loc în 2018, în Germania, se pot adresa la Alexandru Vlasenco, Consilier, Biroul comercial-economic al Consulatului General al Republicii Moldovala Frankfurt pe Main, Germania, 60320 str. Marbachweg 348, Tel.: +49-69-53054678, Fax: +49-69-531007, e-mail: Alexandru.Vlasenco@mfa.md.

Potrivit unui bilanț al Biroul comercial-economic (BCE), deschis în cadrul Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main, volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Federală Germania în perioada ianuarie-septembrie 2017 a înregistrat suma de 389,6 mil.USD. Comparativ cu perioada similară a anului 2016, comerţul exterior s-a majorat cu 21% sau cu 67,7 mil.USD. După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrate, Germania s-a situat pe locul 5 printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 7,7% în comerţul total al republicii.

Exportul de mărfuri a înregistrat suma de 109,7 mil.USD, majorându-se cu 20,6% sau cu 18,7 mil.USD față de aceeași perioadă a anului precedent. Germania a ocupat locul 4 în topul ţărilor în care Republica Moldova a efectuat operațiuni de export, cu o pondere de 6,6% în exportul total al Republicii Moldova.

Importul de mărfuri efectuat în Republica Moldova din Republica Federală Germania a însumat 279,8 mil.USD şi a înregistrat o creștere cu 21,2% sau cu 48,9 mil.USD în raport cu perioada similară a anului 2016. Germania s-a poziționat pe locul 5 în topul ţărilor din care Republica Moldova a efectuat operațiuni de import, cu o pondere de 8,1% în importul total al ţării.