Prima   -  Presa   -  Noutăți - Oamenii de afaceri din Germania și Japonia au aflat despre oportunitățile investiționale în agricultura din Moldova

Oamenii de afaceri din Germania și Japonia au aflat despre oportunitățile investiționale în agricultura din Moldova

   
21.02.2018   943 Accesări  

În orașul nipon Tsuruoka, Prefectura Yamagata, s-a desfășurat Conferința internațională pentru Agricultura Ecologică, unde au fost prezentate perspectivele de dezvoltare ale agriculturii ecologice din Republica Moldova și oportunitățile investiționale din țara noastră.

Fructele uscate, nucile, vinul și mierea din Moldova au fost apreciate de oamenii de afaceri  din Germania și Japonia pentru calitățile gustative excepționale și calitate.  Piața produselor organice din Japonia este estimată la circa 1,5 miliarde dolari, iar circa 60 la sută din alimente sunt importate.  

Delegația din Republica Moldova a vizitat și Facultatea de  Agricultură a Universității din Yamagata. Experiența acestei instituții educaționale urmează fi împărtășită și cu studenții și profesorii de la Universitatea Agricolă de Stat din Moldova în cadrul unor proiecte de colaborare trilaterale în care va fi implicată și Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iași.

O delegație a Universității din Yamagata va vizita în această primăvară Republica Moldova. În cadrul vizitei vor fi evaluate posibilitățile cooperării trilaterale între Japonia, Republica Moldova și România pentru modernizarea și dotarea instituțiilor educaționale cu profil agrar. O atenție deosebită va fi acordată modernizării Universității Agricole de Stat din Moldova. Sprijinul părții nipone și române va suplini investițiile ce vor fi realizate în cadrul Proiectului "Livada Moldovei". Proiectul Guvernul Republicii Moldova "Livada Moldovei" este finanțat de Banca Europeană de Investiții și își propune de rând cu alte obiective majore, modernizarea și dotarea instituțiilor educaționale cu profil horticol din țara noastră.