Prima   -  Presa   -  Noutăți - O delegație din Republica Belarus a întreprins o vizită de studiu în Regiunea de Dezvoltare Sud

O delegație din Republica Belarus a întreprins o vizită de studiu în Regiunea de Dezvoltare Sud

   
25.05.2018   1512 Accesări  

Astăzi, 25 mai 2018, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, a întreprins o vizită de studiu o delegație din Republica Belarus, formată din reprezentanți ai societății civile precum și a instituțiilor publice.

Scopul vizitei delegației este studierea experienței Republicii Moldova în domeniul interacțiunii intersectoriale în elaborarea și implementarea programelor și strategiilor de dezvoltare la nivel național, regional și local.

Astfel, în cadrul ședinței desfășurate, directorul ADR Sud, Maria Culeșov, a prezentat informații despre modul de funcționare, atribuțiile și direcțiile de dezvoltare a agenției, exemple de proiecte realizate și parteneriate de success.

Ședința desfășurată a fost una interactivă, iar reprezentanții delegației au oferit mai multe întrebări în scopul identificării unor soluții specifice Republicii Moldova care pot fi adaptate la provocările cu care se confruntă Republica Belarus.

Ulterior, delegația a întreprins o vizită în RDS, în or. Căușeni pentru a cunoaște unul dintre cele mai grandioase proiecte implementate de Agenția de Dezvoltare Regională și anume Centrul pentru Tineret și Sport, care deși fiind unul regional, este unic în țară și găzduiește nu doar competiții locale și regionale, dar și cele naționale și internaționale.

Ca urmare a desfășurării acestei vizite de studiu în Republica Moldova pentru perioada 21-26 mai 2018, delegația din Belarus s-a familiarizat, în special, cu progresele reformelor post-sovietice și cu starea de lucruri în domeniul finanțelor publice, anticorupție, parteneriatelor public-private, descentralizare, e-democrație, cooperare intersectorială și dialog public.