Prima   -  Presa   -  Noutăți - Finalizarea celui de-al doilea curs general de formare profesională pentru brutari/patiseri/preparatori de produse făinoase din cadrul proiectului NON SOLO PANE

Finalizarea celui de-al doilea curs general de formare profesională pentru brutari/patiseri/preparatori de produse făinoase din cadrul proiectului NON SOLO PANE

   
22.06.2018   1034 Accesări  

Vineri, 22 iunie, la Cimișlia, a avut loc evenimentul de finalizare a celui de-al doilea curs de formare profesională pentru brutari/patiseri, desfășurat în Regiunea de Dezvoltare Sud cu suportul unui grup de antreprenori italieni.

Prezenți la eveniment au fost reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională, Claudio Li Calzi – managerul companiei „Green Projects" SRL, Giovanni Meli – profesor italian cu renume, precum și absolvenții instruirilor.

Cursanților, care au însușit materialul în perioada 04 iunie - 22 iunie 2018, le-au fost înmânate certificate de calificare, aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Aceștia au învățat măiestria și arta mânuirii aluatului de la unul dintre cei mai iscusiți profesori din Italia, cu o experiență de 25 ani în domeniu. În această perioadă, ei au cunoscut procesul tehnologic de preparare a diverselor tipuri de pâine, grisine, chifle, baghete, pizza, focaccia, tipuri de biscuiți, tarte dulci la cuptor etc.

Absolvenții celui de-al doilea curs sunt atreprenori din raioanele Basarabeasca, Cahul, Cimișlia, Căușeni și Ștefan-Vodă, persoane angajate în acest domeniu, și nu în ultimul rând, persoane ce își doresc o afacere în această sferă.

Instruirea a avut loc în cadrul proiectului „NON SOLO PANE", realizat în parteneriat de ADR Sud, antreprenorul italian Albino Irali și compania „Green Projects" SRL.

Scopul proiectului "NON SOLO PANE" este de a spori competitivitatea economică a Regiunii de Dezvoltare Sud prin consolidarea capacităților antreprenoriale și profesionale în domeniul prelucrării și fabricării produselor făinoase.