Prima   -  Presa   -  Noutăți - Un șir de vizite de monitorizare întreprinse de Agenția de Dezvoltare Regională Sud

Un șir de vizite de monitorizare întreprinse de Agenția de Dezvoltare Regională Sud

   
21.06.2018   1679 Accesări  

Un șir de vizite de monitorizare au fost întreprinse în data de 20.06.2018 de către specialiștii secției managementul proiectelor din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud. În cadrul acestor vizite, au fost prezenți toți actorii importanți în implementarea cu bun augur a proiectelor: antreprenorii, managerii de proiect, asistenți de proiect, responsabilii tehnici, beneficiarii proiectelor și consultanți GIZ.

Printre proiectele vizitate se numără: „Construcția apeductului magistral Leova - Iargara", „Reabilitarea termică a clădirii IMSP „Spitalul raional Cantemir" și „Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională".

În cadrul vizitelor efectuate, reprezentanții ADR Sud s-au documentat despre situația curentă privind implementarea celor trei proiecte și au luat act de un șir de aspecte pe care factorii de decizie urmează să le ia în considerare în vederea implementării corespunzătoare a proiectelor.

Menționăm că proiectul „Reabilitarea termică a clădirii IMSP „Spitalul raional Cantemir" este implementat de ADR Sud din mijloacele Fondului Național de Dezvoltare Regională. Acesta își propune să sporească gradului de confort al blocului chirurgical al IMSP,Spitalul raional Cantemir" prin eficientizarea consumului de energie termică în interiorul clădirii.

Proiectul "Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională", implementat de ADR Sud, este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Valoarea acestuia este de 20 861 690 lei, dintre care 20 000 000 lei - alocații din FNDR și 861 689 lei reprezintă contribuția Consiliului Raional Cahul.

Un alt proiect vizitat, „Construcția apeductului magistral Leova - Iargara", este parte componentă a proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale de Aprovizionare cu Apă (AAC) din raionul Leova", care, la rândul său, se regăsește ca măsură investițonală în cadrul unui alt proiect major "Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Valoarea totală a lucrărilor acestuia este de circa 3 milioane Euro sau peste 60 milioane de lei, dintre care 2,4 milioane Euro sunt oferite de Guvernul Republicii Federale Germania prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), iar 600 de mii de Euro sunt alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și de Consiliul Raional Leova.