Prima   -  Presa   -  Noutăți - Investiție de circa 12 milioane de lei în sănătate. Spitalul raional Cantemir a fost reabilitat termic din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională și urmează să aducă beneficii unui număr de peste 60 de mii de cetățeni

Investiție de circa 12 milioane de lei în sănătate. Spitalul raional Cantemir a fost reabilitat termic din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională și urmează să aducă beneficii unui număr de peste 60 de mii de cetățeni

   
07.11.2018   1544 Accesări  

Specialiștii Secției management proiecte din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud au întreprins astăzi o vizită de lucru la Cantemir, pentru a monitoriza mersul lucrărilor în cadrul proiectului investițional de reabilitare termică a clădirii Spitalului raional Cantemir, finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională.  

La fața locului, responsabilii din cadrul ADR Sud au constatat că, actualmente, este în proces de montare rețeaua de aprovizionare cu apă caldă a edificiului instituției medico-sanitare. De asemenea, se execută lucrări de asamblare a traseului de apă rece, dat fiind faptul că cel vechi se afla într-o stare deplorabilă și necesita de a fi schimbat.

Reprezentanții ADR Sud au discutat cu managerul-șef al Spitalului raional Cantemir, cu managerul și responsabilul tehnic al proiectului despre volumele și calitatea lucrărilor executate, inclusiv corespunderea acestora cu normativele în construcții și documentația de execuție. 

Menționăm că proiectul "Reabilitarea termică a clădirii IMSP „Spitalul raional Cantemir" este implementat de ADR Sud din mijloacele Fondului Național de Dezvoltare Regională. Acesta își propune să sporească gradul de confort al blocului chirurgical al IMSP ,,Spitalul raional Cantemir" prin eficientizarea consumului de energie termică în interiorul clădirii.

În cadrul acestui proiect ce ține de domeniul eficiență energetică au fost efectuate măsuri de renovare a acoperișului și fațadei, a sistemului de ventilare a clădirii Spitalului raional Cantemir, lucrări de schimbare a tâmplăriei și de instalare a panourilor solare.

Valoarea lucrărilor de construcţiei-montaj este de 12 mln. 163 444 lei. Acest proiect investițional urmează să aducă beneficii celor circa 60 de mii de cetățeni, locuitori ai raionului Cantemir, care se adresează la Spitalul raional pentru a primi asistență și îngrijiri medicale.