Prima   -  Presa   -  Noutăți - Proiectul tehnic preliminar, elaborat în cadrul măsurii investiționale de eficientizare energetică a Liceului Teoretic”Constantin Spataru” din orașul Leova, a fost prezentat beneficiarului și partenerilor de implementare

Proiectul tehnic preliminar, elaborat în cadrul măsurii investiționale de eficientizare energetică a Liceului Teoretic”Constantin Spataru” din orașul Leova, a fost prezentat beneficiarului și partenerilor de implementare

   
16.11.2018   727 Accesări  

O ședință de lucru în vederea prezentării progreselor realizate la etapa de proiectare în cadrul proiectului de eficientizare energetică a Liceului Teoretic"Constantin Spataru" din orașul Leova a fost desfășurată, săptămâna curentă, în incinta instituției vizate. Prezenți la această ședință de lucru au fost reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), ADR Sud, și APL de nivelurile I și II, ai societății civile și instituției beneficiare, precum și alți actori implicați în cadrul realizării acestui proiect.

La ședința au participat, alături de alți invitați, Dietrich Hahn, Consultant Internațional Senior GIZ/MSPL, Valentina Pleșca, Consultant Național Superior GIZ/MSPL, Vitalie Gărgăun, primarul orașului Leova, Dorin Marin, directorul LT "Constantin Spătaru", reprezentanți ai serviciilor de profil ș.a.

Nicolae Petrov, directorul SRL „Arhideea Grup", companie selectată pentru a executa serviciile de elaborare a proiectului tehnic în cadrul măsurii investiționale "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova", a prezentat progresele realizate în procesul de proiectare, soluțiile tehnice identificate, provocările curente și posibilele acțiuni de soluționare a acestora.

Soluțiile propuse au fost analizate și acceptate de către experți din partea GIZ.

Totodată, în cadrul aceluiași atelier de lucru participanții au convenit asupra variantelor optime de soluționare a obiectivelor trasate pentru realizarea cu succes a activităților ce vor fi stabilite și agreate de către toate părțile interesate. În cele ce urmează, compania de proiectare va aplica modificările în documentația de proiect pregătită la faza II și va prezenta documentele respective către experți. Experții vor analiza documentația respectivă și vor face concluzii privind finalizarea celei de-a doua faze a proiectului.

***************************

Proiectul "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova" este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Acest proiect este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).