Prima   -  Presa   -  Noutăți - Duminică, 25 noiembrie, marcăm Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare

Duminică, 25 noiembrie, marcăm Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare

   
22.11.2018   1162 Accesări  

Duminică, 25 noiembrie, Republica Moldova va marca Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare, care a fost instituită în 1994 prin Hotărâre de Parlament, în contextul importanţei şi ponderei complexului agroindustrial în economia naţională a țării și care, anual, se sărbătorește în a patra duminica a lunii noiembrie.

Măiestria de a lucra pământul este menirea de veacuri a acestui popor, agricultura este activitatea de bază în țara noastră  în care sunt antrenați o pătrime din cele 60% din populație, care locuiește la sate. Dezvoltarea ţării, a mediului rural şi bunăstarea poporului este în dependenţă directă de starea de lucruri în agricultură şi în industria alimentară, aceste domenii fiind de primă importanţă pentru economia noastră.

Actualmente, în agricultură sunt angajați peste 300 de mii de persoane. Sectorul agricol contribuie cu aproximativ 30% la PIB-ul ţării, reprezentând unul din cele mai importante sectoare ale economiei Republicii Moldova.  În anul curent în agricultura țării au fost investite mijloace financiare în sumă de  circa 6 miliarde de lei.

În prezent impactul sectorului agricol este primordial, deoarece caracterul său multifuncțional demonstrează că agricultura modernă are un rol important economic, ecologic și social, nu doar cea de a furniza produse alimentare. 

Readucerea la viață a satului, prin concentrarea tuturor resurselor interne și investițiilor străine este o sarcină prioritară pentru conducerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Dezvoltarea mediului rural și bunăstarea poporului este în dependență directă de starea de lucruri în agricultură și în industria alimentară, acest domeniu fiind de  prima importanță pentru economia noastră.

În fiecare an, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului continuă să susțină și să investească în agricultură pentru a facilita activitatea celor care muncesc în sectorul agroindustrial, înclusiv cu scopul de a crea noi locuri de muncă în mediul rural. Țara noastră dispune de un potențial enorm de pământuri bogate, de soluri fertile și vom continua să dezvoltăm și promovăm acest domeniu.