Prima   -  Presa   -  Noutăți - Bune practici împărtășite de experți lituanieni cu tineri antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Sud

Bune practici împărtășite de experți lituanieni cu tineri antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Sud

   
26.06.2019   964 Accesări  

Rețeaua de Transfer  Tehnologic a Moldovei, partener în cadrul proiectului Enterprise Europe  Network (EEN), împreună cu Centrul de Inovare Lituanian (EEN Lituania) și Agenția de Dezvoltare Regională Sud a organizat astăzi, 26 iunie 2019, un atelier de lucru tematic la nivel național cu genericul: „Participarea tinerilor la dezvoltarea rurală. Posibilități de export în cadrul proiectului EEN”.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai mediului antreprenorial, organizații de suport în afaceri, reprezentanți ai instituțiilor de cercetare și tineri antreprenori.

Experții lituanieni au discutat despre posibilitățile de export în cadrul proiectului menționat, implicarea tinerilor în antreprenoriat și dezvoltarea rurală; tehnologii în agricultură – 2030: tendințe globale; digitizarea în industrie; instrumente de sprijin a afacerilor în Lituania – cele mai bune practici și oportunități pentru companiile din Moldova; inovațiile – calea spre succes!

Atelierul a fost binevenit pentru tinerii antreprenori, care s-au arătat dispuși să colaboreze cu experții lituanieni în scopul extinderii activităților de antreprenoriat, iar Arturas Jakubavicius – Șef al departamentului pentru servicii de suport în inovare în cadrul Centrului de Inovare Lituanian, și-a împărtășit experiența în domeniu cu toți cei prezenți și s-a declarat deschis pentru colaborare, susținere și ghidare a tinerilor interesați.