Prima   -  Presa   -  Noutăți - Procesul de prezentare publică a profilurilor investiționale a raioanelor din Regiunea de Dezvoltare Sud finalizat

Procesul de prezentare publică a profilurilor investiționale a raioanelor din Regiunea de Dezvoltare Sud finalizat

   
03.07.2019   1000 Accesări  

Evenimentul de prezentare publică a profilului investițional al raionului Ștefan Vodă, desfășurat în data de 2 iulie 2019 în incinta consiliului raional Ștefan Vodă, a finalizat procesul de elaborare, aprobare și prezentare publică a profilurilor investiționale raionale, elaborate în cadrul proiectului ”Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor”, finanțat de UE în cadrul inițiativei ”Primarii pentru Creștere Economică”.

Acest proces a fost lansat în luna septembrie 2018, prin crearea și convocarea în ședințe a 8 grupuri de lucru raionale și a grupului de lucru regional, care au asigurat procesul participativ de elaborare a  profilurilor investiționale pentru raioanele Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Leova, Ștefan Vodă și Taraclia, și a Catalogului investițional pentru Regiunea de Dezvoltare Sud. Cele 77 oferte investiționale prezentate în documentele respective, sunt rezultatul muncii în echipă, iar activitățile de promovare a acestor oportunități investiționale urmează în continuare.

Astfel, după ce profilurile raionale au fost aprobate de președinții de raioane și prezentate public, acestea vor fi editate în limbile romînă, rusă și engleză și vor servi drept materiale de promovare a potențialului investițional al Regiunii de Dezvoltare Sud în rândul investitorilor, atât autohtoni, cât și din afara țării.

Un instrument de promovare a oportunităților investiționale a regiunii este o pagina web care va fi creată și urmează a fi lansată, gestionată ulterior de Agenția de Dezvoltare Regională Sud. Pe final de proiect, este planificată organizarea unui forum investițional, unde va fi prezentat potențialul investițional al fiecărui raion în parte și a regiunii per ansamblu.

Toate activitățile întreprinse în cadrul proiectului vin să atingă obiectivul specific stabilit în proiect și anume: creșterea capacității instituționale de a promova investițiile în economia Regiunii de Dezvoltare Sud.