Prima   -  Presa   -  Noutăți - În atenția reprezentanților societății civile! Au mai rămas zile numărate pentru a aplica la Apelul II de proiecte în cadrul Programului de granturi locale al UE pentru Regiunea de Dezvoltare Sud

În atenția reprezentanților societății civile! Au mai rămas zile numărate pentru a aplica la Apelul II de proiecte în cadrul Programului de granturi locale al UE pentru Regiunea de Dezvoltare Sud

   
10.12.2020   500 Accesări  

Stimați reprezentanți ai societății civile!

Dacă doriți să aduceți o schimbare în localitatea Dvs. atunci nu ezitați să aplicați la Apelului II de proiecte în cadrul Programului de granturi locale al UE pentru Regiunea de Dezvoltare Sud. 

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova" (2019-2021) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Apelul II de proiecte în cadrul Programului de granturi locale al UE pentru Regiunea de Dezvoltare Sud a fost lansat la 23 noiembrie 2020 de Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”

Programul de Granturi Locale (PGL) se realizează în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). 

Apelul II de granturi este focusat pe proiecte care vin să sprijine și să aprofundeze intervențiile de abilitare a cetățenilor în regiunile în care se implementează proiecte finanțate de Uniunea Europeană „Construcția infrastructurii de Aprovizionare cu Apă și Canalizare, precum și de Eficiență Energetică în clădirile publice” implementate în cooperare cu proiectul GIZ „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, dar și să sporească rezistența populației regiunii la situațiile de criză. 

Bugetul pentru Apelul II constituie suma de 87000 Euro sau circa 1700000 MDL. Vor fi contractate 3 OSC-uri pentru implementarea proiectelor în următoarele condiții:

  1. Abilitarea cetățenilor din orașul Basarabeasca în domeniul eficienței energetice. Bugetul proiectului -10000 Euro
  2. Abilitarea cetățenilor din orașul Leova și localitățile raionului Leova (Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui) în domeniul asigurării cu servicii de apă și canalizare. Bugetul proiectului - 30000 Euro;
  3. Abilitarea cetățenilor din localitățile Regiunii de Dezvoltare Sud în scopul creșterii rezistenței la situații de criză. Bugetul proiectului- 47000 Euro

Procedura de aplicare:

Pentru a participa la concursul de granturi, organizațiile interesate vor depune on-line, pe pagina www.eu4civilsociety.md dosarul, care va conține cel puțin următoarele documente:

1.    Propunerea de proiect;

2.    Bugetul proiectului în MDL, TVA cota 0;

3.    Profilul organizației;

4.    CV-urile echipei de implementare;

5.    Ultimul extras din Registrul de Stat al organizațiilor necomerciale de la Agenția Servicii Publice, din anul 2020;

6.    Copia statutului înregistrat al organizației;

7.    Situațiile financiare pentru ultimul an depuse la Biroul Național de Statistică.

Modelele de formulare pentru propunerea de proiect, buget și profilul organizației pot fi descărcate pe pagina web https://eu4civilsociety.md/ro/page/sud . De asemenea, pentru consultare găsiți aici Ghidul solicitantului de finanțareîn care sunt menționate detaliat toate condițiile de aplicare.

Termenul de aplicare pentru OSC-urile din RDS este de 14 decembrie 2020, iar contractarea estimativă a OSC-urilor selectate va fi cu cel târziu 1 februarie 2021. 

Informații suplimentare vor fi furnizate pe site-ul CRAION CONTACT-Cahul, site-ul proiectului www.eu4civicsociety.md și pagina de Facebook https://www.facebook.com/contactcahul.