Prima   -  Presa   -  Noutăți - Remodelarea sistemului energetic european este unul din subiectele-cheie abordate în cadrul Săptămânii UE a energiei durabile (EUSEW)

Remodelarea sistemului energetic european este unul din subiectele-cheie abordate în cadrul Săptămânii UE a energiei durabile (EUSEW)

   
27.10.2021   579 Accesări  

Cum poate UE să se asigure că sectorul energetic beneficiază de întregul potențial al tehnologiilor digitale pentru a îmbunătăți obiectivele Green Deal? Cum putem sprijini dezvoltarea unei piețe durabile, (ciber) sigure, transparente și competitive pentru servicii energetice bazate pe date, care servesc mai bine consumatorii și care sprijină afacerile inovatoare? Ce poate învăța sectorul energetic din inovarea digitală din alte sectoare?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, în cadrul Strategiei de integrare a sistemelor energetice, Comisia Europeană pregătește un Plan de acțiune privind digitalizarea energiei, care își propune de a accelera implementarea soluțiilor digitale și integrarea sistemelor energetice.

Prevederile Planului european de acțiuni privind digitalizarea energiei sunt prezentate astăzi, în cadrul unei conferințe internaționale de politică digitală, la care participă șefa Secției Planificare și cooperare regională din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, dna Anastasia Rusu.

Conferința de politică digitală se desfășoară în contextul Săptămânii UE a energiei durabile (EUSEW). Sesiunea reunește diferite părți interesate pentru a înțelege mai bine cum poate beneficia sectorul energetic de pe urma lecțiilor învățate din digitalizarea altor sectoare. 

 Săptămâna UE a energiei durabile (EUSEW) se desfășoară în perioada 25-29 octombrie 2021, având în acest an genericul: „Spre 2030: remodelarea sistemului energetic european".

Anul trecut, EUSEW a devenit complet digital și se desfășoară, în acest an, din nou în format online. Evenimentul cuprinde, de asemenea, decernarea premiilor EUSEW, a doua Zi Europeană a Energiei pentru Tineret, precum și întâlniri video 1:1, standuri virtuale și alte activități de rețea. Participanții au, de asemenea, acces la evenimente paralele online și la Zilele Energiei Durabile, evenimente digitale care au loc în toată Europa.