Prima   -  Presa   -  Noutăți - Lansarea proiectului de dezvoltare regională ” Apă curată pentru comunitățile bazinului rîului Prut„

Lansarea proiectului de dezvoltare regională ” Apă curată pentru comunitățile bazinului rîului Prut„

   
16.02.2011   2202 Accesări  

La data de 24 februarie 2011, ora 10.30, pe adresa: r. Cahul, com. Manta,  Sala de Sedințe a Primăriei, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud și primăria comunei Manta, organizează lansarea  proiectului de dezvoltare regională „Apă curată pentru comunitățile bazinului rîului Prut".

La eveniment vor participa reprezentanți și funcționari  al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, primarii localităților Manta și Crihana Veche, reprezentanți ai ADR Sud,  reprezentanți ai societății civile și ai sectorului privat, membrii comunității.

Proiectul „Apă curată pentru comunitățile bazinului rîului Prut", va contribui la dezvoltarea social-economică si îmbunătățirea condițiilor de sănătate și de mediu în regiunea bazinului fluviului Prut prin implementarea unui sistem de management integrat calitate-mediu-igiena. Proiectul prevede construirea infrastructurii adecvate și durabile de alimentare cu apă pentru localitățile Manta, Pașcani si Crihana Veche, prin extinderea sistemului centralizat de alimentare cu apă al or. Cahul și creșterea gradului de acces al populației la aceste servicii. Proiectul va fi finanțat din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională și implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională Sud.  Acest proiect este unul din cele 3 proiecte  din Regiunea Sud care au fost selectate pentru finanțare în anul 2010, dintre cele 29 depuse în cadrul primului Apel de Propuneri de Proiecte.

 În cadrul evenimentului ADR Sud,  primăria com. Manta și partenerii proiectului, vor semna un acord de parteneriat  pentru a asigura implimentarea cu succes a proiectului.

Pentru detalii contactați responsabilul de relații cu publicul: Viorica Cecan,  la tel: 241-26286  și e-mail: office@adrsud.md sau accesați pagina web: www.adrsud.md

Notă: Agenția de Dezvoltare Regionala Sud reprezintă o instituție publică necomercială, subordonată Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, creată pentru implementarea Strategiei de Dezvoltare Regională și a Planului Operațional. De asemenea,  facilitează executarea deciziilor Consiliului Regional de Dezvoltare Sud și atragerea de fonduri investiționale suplimentare. Scopul Agenției de Dezvoltare Regionala Sud îl reprezintă contribuția la dezvoltarea durabilă și echitabilă a Regiunii Sud prin înlăturarea disparităților și dezechilibrului dintre zonele regiunii, în folosul locuitorilor ei.