Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ziua Ușilor Deschise la ADR Sud, un eveniment cu impact pozitiv asupra tinerilor

Ziua Ușilor Deschise la ADR Sud, un eveniment cu impact pozitiv asupra tinerilor

   
20.05.2011   1524 Accesări  

 Agenția de Dezvoltare Regională Sud a marcat un an de activitate prin evenimentul Ziua ușilor deschise, organizat astăzi, 20 mai în incinta instituției. Prioritățile de bază au constituit promovarea cât mai eficientă a activităților ce se derulează în cadrul Agenției și a celor planificate. Promovarea la nivel regional a rezultatelor unei munci copleșitoare va ajuta la crearea identității ADR Sud și, în timp, la internaționalizarea ideilor susținute de aceasta.

Cu mare mândrie menționăm că agenția a găzduit câteva grupuri de tineri de la liceele din orașul Cimișlia, cât și un grup de tineri parlamentari din cadrul Parlamentului Tinerilor. Au fost prezenți invitați din mai multe localități ale regiunii de sud care au dat dovadă de altruism și iteres vădit față de mersul lucrurilor și de stadiile de implementare a proiectelor cu un impact regional major.

În contextul marcării zilei Uniunii Europene evenimentul s-a început cu o prezentare scurtă despre comunitatea spre care tindem, familiarizarea celor prezenți cu redarea schematică în toate detaliile a organizării, a subordonării și a legăturilor dintre compartimente în cadrul unei agenției. Fiecare specialist a vorbit succint despre efortul zilnic depus în numele dezvoltării și ameliorării regiunii pe care o reprezintă.  Cele mai multe întrebări au vizat proiectele în fază de implementare și cele care sunt doar la stadiul de idee. Ecoturismul și atracțiile turistice din regiunea sud au fost temele cel mai intens discutate de tinerii preocupați de soarta țării lor. Aceștia s-au arătat foarte mulțumiți de nivelul organizatoric cât și de informațiile asimilate.

,,Într-adevăr am constatat că există transparență în activitățile agenției. A fost foarte interesant din motiv că fiecare a avut posibilitatea să-și exprime părerile și să adreseze întrebări, primind răspunsuri concrete. În general a fost bine și aș puncta pe echipa de specialiști care s-au pregătit și s-au prezentat foarte bine și au dat dovadă de faptul că își cunosc meseria foarte bine'', Valentina Andronic, membră a Comisiei Administrare publică, Economie și Dezvoltare regională din cadrul Parlamentului tinerilor.

,,După părerea mea a fost bine și am acumulat necesarul de informație de care aveam nevoie, am așteptat și câțiva reprezentanți de la Chișinău, din partea ministerului. Au fost mulți tineri și acesta este un lucru îmbucurător'' a declarat Vadim Sidorcenco, parlamentar în cadrul Parlamentului Tinerilor.

Printre ideile sugerate de invitați se numără: valorificarea obiectivelor turistice deja existente și exploatarea lor în limitele rezonabilului, reabilitareadrumului Hîncești-Leova-Cantemir-Cahul-Giurgiulești și valorificarea obiectivelor ecoturistice.