Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ședință de evaluare intermediară a rezultatelor proiectului ,,Eficientizarea managementului DMS în RDS“

Ședință de evaluare intermediară a rezultatelor proiectului ,,Eficientizarea managementului DMS în RDS“

   
08.06.2011   1809 Accesări  

O ședință de evaluare intermediară  a rezultatelor proiectului ,,Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide în Regiunea de Sud" a avut loc marți, 07 iunie, în cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud. S-au punctat realizările și problemele, soluțiile și etapele care urmează să fie parcurse în cadrul proiectului. Toți cei prezenți au avut posibilitatea să se expună pe marginea impedimentelor și soluțiilor pentru depășirea acestora.

Agenda zilei a numărat câteva activități prioritare  printre care: Prezentarea succintă a rezultatelor obținute la moment(tehnică furnizată, platforme construite, containere furnizate); Responsabilitățile partenerilor în conformitate cu acordul de parteneriat; Situația la zi prezentată de către membrii Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" (ÎMGCL). Succese și dificultăți; Identificarea necesităților de asistență tehnică; Activități ulterioare în cadrul proiectului.

La ședință au fost invitați directorii ÎMGCL din raioanele Regiunii de Sud și managerii proiectului  ,,Eficientizarea managementului DMS în RDS".

Specialiștii de cadrul Agenției au prezentat, inițial, realizările și dificultățile care au apărut pe parcursul implementării proiectului. Mai apoi fiecare director de întreprindere a avut ocazia să aducă în vizor realizările și eșecurile înregistrate la diferite etape ale implementării proiectului propunând soluții și primind consultațiile adecvate.

Au fost puși în discuție următorii pași care sunt prevăzuți de proiect, inclusiv Campania de informare și de sensibilizare a populației cu privire la necesitatea de a colecta selectiv. La sfârșitul ședinței s-au stabilit câteva direcții prioritare spre care ar trebui să se îndrepte activitățile comune ale tuturor celor implicați în proiect.

Agenția de Dezvoltare Regională Sud vă reamintește că proiectul ,,Eficientizarea managementului DMS în RDS" cuprinde în aria sa  de desfășurare cele opt raioane ale Regiunii Sud și își propune să îmbunătățească calitatea mediului ambiant și a sănătății populației din centrele raionale ale RDS prin eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide favorizând extinderea serviciilor de colectare a deșeurilor, reducerea cantității deșeurilor plastice și  creșterea gradului de conștientizare privind colectarea selectivă. Durata de implementare este de 24 de luni, costul total ajungând la 19.058.924,00 lei.