Prima   -  Presa   -  Noutăți - Primele autospeciale au ajuns la Leova și Cimișlia

Primele autospeciale au ajuns la Leova și Cimișlia

   
09.06.2011   2680 Accesări  

Prima partidă de autospeciale a ajuns în Cimișlia miercuri, 08 iunie și a fost repartizată conform planului prevăzut de proiectul ,,Eficientizarea managementului deșeurilor solide în RDS" implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud. Acesta presupune dotarea Î.M. ,,Gospodărie Comunală Locativă" cu tehnica necesară pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

În plină perioadă de implementare proiectul urmează cursul stabilit, bifând pe agenda zilei și livrarea atospecialelor pentru două din cinci raioane, care au solicitat astfel de mașini.

În cadrul proiectului se preconizează efectuarea următoarelor activități majore: Obținerea avizelor /deciziilor pentru amplasare și construirea platformelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere solide în cele 8 orașe din RDS (Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Cimișlia, Căușeni, Leova, Taraclia și Ștefan Vodă); Relocarea containerelor vechi din zonele de blocuri, spre zonele din sectorul privat; Achiziționarea și amplasarea utilajelor și echipamentelor în parteneriat cu primăriile și întreprinderile municipale responsabile; Campanie de conștientizare privind necesitatea colectării selective a deșeurilor și de promovare a proiectului și rezultatelor lui; Formarea capacităților Întreprinderilor Municipale.

Livrarea autospecialelor vine să copleteze una din activitățile majore ale proiectului implementat de ADR Sud. Acestea vor intra în posesia Î.M. ,,Gospodărie Comunală Locativă" și vor servi la evacuarea deșeurilor menajere solide din localitățile beneficiare. Una din autospeciale este destinată orașului Cimișlia, iar cealaltă orașului Leova.

Victor Acălugăriței, director  Î.M. ,,Gospodărie Comunală Locativă" din Cimișlia a ținut să mulțumească Agenției de Dezvoltare Regională Sud pentru proiectul implementat și pentru contribiuția substanțială a acesteia la păstrarea curățeniei în Regiunea de Sud: ,,Am primit în gestionare o autospecială pentru orașul Cimișlia și suntem foarte optimiști că acesta este doar un pas spre educarea și informarea corectă a cetățenilor în direcția conservării bunurilor pe care le avem și protejării mediului înconjurător".

Autospecialele pentru raioanele Cahul, Taraclia și Basarabeasca, urmează a fi livrate în perioada imediat următoare.