Prima   -  Presa   -  Noutăți - Pași concreți spre o regiune mai curată

Pași concreți spre o regiune mai curată

   
17.06.2011   2593 Accesări  

În data de 16 și 17 iunie, în Cimișlia, Basarabeasca și Taraclia au fost livrate primele stocuri de containere zincate pentru colectarea deșeurilor și lăzi pentru colectarea plasticului. În gestionarea Întreprinderii Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din Cimișlia vor rămâne 63 de containere zincate din 156, 15 containere sunt destinate or. Basarabeasca și 78 or. Taraclia.

Următoarele partide, destinate celor 8 centre raionale din Regiunea de Sud, vor fi livrate treptat pe parcursul lunii iunie conform planului prevăzut de proiectul ,,Eficientizarea managementului deșeurilor solide în RDS" implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud. 

În cadrul aceluiași proiect, până în prezent, au fost dotate cu câte un  buldozer Întreprinderile Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cantemir și câte o autospecială pentru Întreprinderile Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele Cimișlia și Leova. Utilajul și tehnica vor asigura buna desfășurare a colectării selective a deșeurilor menajere solide din Regiunea de Sud.

Proiectul ,,Eficientizarea managementului deșeurilor solide în RDS" implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud ,este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională în parteneriat cu EPTISA, costul total ajungând la 19.058.924,00 lei cu o durată de implementare de 24 de luni. Obiectivele majore vin să îmbunătățească calitatea mediului ambiant și a sănătății populației din centrele raionale ale Regiunii de Sud prin eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide prin extinderea serviciilor de colectare a deșeurilor.