Prima   -  Presa   -  Noutăți - SUPORT PENTRU UN EFORT COMUN

SUPORT PENTRU UN EFORT COMUN

   
23.06.2011   2610 Accesări  

Suport pentru efortul comun și încă un motiv în plus pentru a începe colectarea selectivă a deșeurilor  vor avea locuitorii centrelor raionale Cahul, Basarabeasca și Taraclia.  Întreprinderile Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" ale acestora au fost dotate marți, 21 iunie cu câte o autospecială în urma poiectului implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud: ,,Eficientizarea managementului deșeurilor manajere solide în Regiunea de Sud". Cele trei autospeciale vin să completeze stocul de cinci autovehicule destinat Regiunii Sud. Din cele cinci prevăzute, două autospeciale au intrat în gestionarea Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanul Cimișlia și din raionul Leova.

Cele trei autospeciale vor intra în posesia Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din Cahul, Basarabeasca și Taraclia și sunt menite să asigure transportarea eficienată și în timp a deșeurilor menajere municipale.

Proiectul se implementează în toate cele 8 raioane ale Regiunii Sud și a prevăzut până în prezent dotatarea cu câte un buldozer a  Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cantemir. De asemenea, proiectul mai prevede construcția, în toate centrele raionale ale Regiunii Sud, a unor platforme de colectarea a deșeurilor pe care for fi amplasate containere care vor permite colectarea selectivă a deșeurilor.

Proiectul ,,Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide în RDS" implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud ,este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională în parteneriat cu Proiectul Guvernarea Deșeurilor - IEVP Est", costul total ajungând la 19.038.924,00 lei cu o durată de implementare de 24 de luni. Obiectivele majore vin să îmbunătățească calitatea mediului ambiant și a sănătății populației din centrele raionale ale Regiunii de Sud prin eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide prin extinderea serviciilor de colectare a deșeurilor.