Prima   -  Presa   -  Noutăți - Cimișlia a primit lăzi pentru colectarea plasticului

Cimișlia a primit lăzi pentru colectarea plasticului

   
24.06.2011   2553 Accesări  

Orașul Cimișlia a primit, pe 24 iunie, stocul de lăzi pentru colectarea plasticului prevăzut în proiectul ,,Eficientizarea managementului deșeurilor manajere solide în Regiunea de Sud" implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud. Cele 75 de lăzi vor fi intra în proprietatea Servicii Publice Cimișlia și vor servi la colectarea plasticului.

După ce vor fi asamblate, lăzile urmează să fie amplasate, alături de eurocontainere, pe platformele pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Lăzile vor permite selectarea separată a plasticului pentru a diminua gradul de poluare a mediului în Regiunea de Sud. Următorul stoc de lăzi va fi livrat centrului raional Leova și Cantemir.

Proiectul ,,Eficientizarea managementului deșeurilor manajere solide în Regiunea de Sud" se implementează în toate cele 8 raioane ale Regiunii Sud și a prevăzut până în prezent dotatarea cu câte un buldozer a  Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cantemir, și dotarea cu câte o autospecială a Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele Basarabeasca, Cahul Taraclia, Leova și Cimișlia.