Prima   -  Presa   -  Noutăți - Instruire de Traineri. Curs de instruire în cadrul Programului Operațional Comun Romînia-Ucraina-Republica Moldova

Instruire de Traineri. Curs de instruire în cadrul Programului Operațional Comun Romînia-Ucraina-Republica Moldova

   
04.07.2011   3251 Accesări  

 

,,Dezvoltarea administrației publice locale spre standardele UE și bune practici" acesta a fost titlul cursului de instruire a formatorilor în cadrul programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-201, la care au participat și reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

Obiectivele modulului de formare a fost pregătirea beneficiarilor actuali și potențiali ai Programului Operațional cu privire la cerințele și procedurile de elaborare a proiectelor, precum și o înțelegere comună asupra procesului de pregătire a unui proiect, o informare adecvată asupra cerințelor și procedurilor relevante pentru potențialii beneficiari și dobândirea de cunoștințe relevante pentru a pregăti și a putea implementa cu succes un proiect.

Principalele aspecte asupra cărora s-a insistat au cuprins ciclul de viață al unui proiect pornind de la tehnici de elaborare și scriere a acestora, eligibilitate definire, matricea cadrului logic, bugetul proiectului, vizibilitatea proiectului, efectuarea studiului de fezabilitate până la infomarea și promovarea proiectelor și tehnicile de accesare a fondurilor externe.

La Cursul de instruire, care a avut loc în Iași, România au fost prezenți reprezentanți ai Ucrainei și ai R.Moldova. Instructorii de tale internațională au oferit cele mai practice sfaturi susținând ideea că în cadrul Programului Operațional Comun sorți de izbândă au doar cei care vor respecta cu strictețe regulile specificate în Ghidul de Aplicare.