Prima   -  Presa   -  Noutăți - Prese de balotat plasticul pentru Regiunea Sud

Prese de balotat plasticul pentru Regiunea Sud

   
06.07.2011   2597 Accesări  

 

A început livrarea preselor de balotat plasticul, în cadrul proiectului ,,Eficientizarea managementului deșeurilor manajere solide în Regiunea de Dezvoltare Sud" implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud. Proiectul cuprinde cele 8 raioane ale Regiunii și presupune dotarea Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele beneficiare cu tehnică necesară susținerii colectării selectie a deșeurilor.

Astăzi, 6 iulie pe agenda proiectului s-a mai bifat o activitate majoră, și anume, furnizarea preselor de balotat plasticul. Centrele Raionale Cantemir, Leova, Basarabeasca  și Cahul au fost primele din cele opt care au beneficiat de astfel de tehnică. Pe parcursul zilei de astăzi urmează ca și celelalte Centre Raionale să se înscrie în lista beneficiarilor. Presele de balotat vor servi la ambalarea plasticului colectat cu ajutorul lăzilor și containerelor livrate în cadrul aceluiași proiect.

Proiectul ,,Eficientizarea managementului deșeurilor manajere solide în Regiunea de Dezvoltare Sud" se implementează în toate cele 8 raioane ale Regiunii Sud și a prevăzut până în prezent dotatarea cu câte un buldozer a  Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cantemir, și dotarea cu câte o autospecială a Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele Basarabeasca, Cahul, Taraclia, Leova și Cimișlia. Containere și lăzi pentru colectarea plasticului au fost livrate tuturor Centrelor Raionale ale Regiunii Sud și urmează  a fi amplasate în ariile cu blocuri locative în momentul finisării platformelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor.