Prima   -  Presa   -  Noutăți - Agenția de Dezvoltare Regională Sud te invită la Festival. Prietenia va fi sărbătorită la Cahul în acest weekend

Agenția de Dezvoltare Regională Sud te invită la Festival. Prietenia va fi sărbătorită la Cahul în acest weekend

   
07.07.2011   1541 Accesări  

 

Pentru acest sfârșit de săptămână toate drumurile duc spre Cahul. Festivalul internațional ,,Faces of Friends" dă start distracției și nebuniei,   timp de două zile cei prezenți vor avea parte de muzică bună, dans și copetiție. Vineri, 8 iulie este prima zi de festival și Agenția de Dezvoltare Regională Sud te îndeamnă să fii printre cei care vor susține participanții în Piața Independenței din Cahul.

Tineri interpreți din 7 țări vor participa la concursul care va avea loc începând cu orele 18:00 în orașul Cahul. În acest an concurența a fost acerbă, însă au fost selectați cei mai buni interpreți dintre cei mai buni. Astfel, 12 participanți vor lupta pentru premiul I, II, III în cadrul acestui eveniment internațional.

Conform regulamentului festivalului-concurs „Faces of Friends", în prima zi participanții interpretează o piesă în limba țării din care provin și o piesă din repertoriul internațional. În ziua a doua, va avea loc concertul de gală și premierea participanților la concurs, după care va urma noaptea muzicii jazz.

Specificul festivalului constă în faptul că jurizarea se face în mod deschis, îndată după evoluarea tuturor participanților. 7 membri ai juriului provin din cele 7 țări participante: Nigeria, Ucraina, Bulgaria, România, Italia, Rusia, Moldova.

Încă un motiv pentru care nu trebuie să ratezi festivalul ,,Faces of Friends" de anul acesta sunt vedetele internaționale invitate. Dominik Joker (Russia), Harley Band (Belgia), Giovanni Buzzurro (Mexico), Daniela Guastella (Italy), Olia Tira, SunStroke Projects, Ej, G-Band, Dj Vzorov, Alex Calancea Band vor întreține atmosfera și nu te vor lăsa să stai jos.

Festivalul internațional se organizează anual în capitala de sud a Republicii Moldova începând cu 1996.