Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ședință de lucru cu reprezentanții Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă„ din Centrele Raionale ale RDS

Ședință de lucru cu reprezentanții Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă„ din Centrele Raionale ale RDS

   
20.07.2011   1803 Accesări  

Miercuri, 20 iulie, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională Sud a avut loc o ședință cu participarea a câțiva viceprimari și directorilor Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din centrele raionale ale Regiunii de Dezvoltare Sud. Ședința a fost văzută ca o necesitate în urma alegerilor locale din luna iunie a anului curent.

          Proiectul ,,Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide din Regiunea de Dezvoltare Sud" implementat de ADR Sud în cele 8 Centre Raionale ale Regiunii, presupune o implicare cât mai activă a Autorităților Publice Locale în procesul de implementare a acestuia. Acest fapt  a determinat planificarea unei ședințe cu participarea primarilor nou aleși și a directorilor de IMGCL. Scopul principal fiind inițierea și informarea în vederea asigurării unei colaborări sporadice.

          S-au discutat cele mai presante inconveniențe ce țin de îndeplinirea în timp a activităților prevăzute de proiect, de asemenea au fost planificate activități care presupun implicarea celor prezenți la ședință. Au fost enumerate cauze ale unor tergiversări și propuneri în vederea soluționării anumitor probleme care au apărut pe parcursul implementării proiectului.

          În încheiere s-au trasat câteva concluzii care presupun implicarea tuturor forțelor disponibile în campania de conștientizare, sortită eșecului fară implicarea factorilor decizionali. Urmează ca în următoarea perioadă să fie finisată construcția platformelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor pe care vor fi amplasate containere și începerea campaniei de conștientizare.