Prima   -  Presa   -  Noutăți - Lansarea proiectului cu privire construcția sistemelor de canalizare, stațiilor de pompare și reconstrucția sistemelor de aprovizionare cu apă a comunei Ecaterinovca din r. Cimișlia

Lansarea proiectului cu privire construcția sistemelor de canalizare, stațiilor de pompare și reconstrucția sistemelor de aprovizionare cu apă a comunei Ecaterinovca din r. Cimișlia

   
08.08.2011   1735 Accesări  

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud și primăria s. Ecaterinovca, organizează în data de 11 august, 2011 lansarea  proiectului de dezvoltare regională Reparația capitală a sistemului de canalizare, stațiilor de pompare și a stației de purificare din or. Cimișlia. Construcția sistemelor de canalizare, stațiilor de pompare și reconstrucția sistemelor de aprovizionare cu apă a satului Ecaterinovca". Lansarea va avea începerea la ora 10. 00, iar doritorii de a participa la eveniment sunt așteptați pe adresa Casei de Cultură a  s. Ecaterinovca din Raionul Cimișlia.

Proiectul „Reparația capitală a sistemului de canalizare, stațiilor de pompare și a stației de purificare din or. Cimișlia. Construcția sistemelor de canalizare, stațiilor de pompare și reconstrucția sistemelor de aprovizionare cu apă a satului Ecaterinovca", va contribui la dezvoltarea social-economică si îmbunătățirea condițiilor de sănătate și de mediu în regiunea s. Ecaterinovca și orașul Cimișlia prin implementarea unui sistem de management integrat calitate-mediu-igienă. Proiectul prevede:  reabilitarea și reconstrucția rețelelor de canalizare, stațiiilor de pompare și epurare a apelor reziduale în or. Cimișlia; construcția sistemelor de canalizare, stațiilor de canalizare și reconstrucția sistemelor de aprovizionare cu apă în s. Ecaterinovca și conectarea rețelelor la sistemul de canalizare a or. Cimișlia și creșterea gradului de acces al populației la aceste servicii. Proiectul va fi finanțat din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională costul total fiind de 21.640.960 lei și este implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională Sud.  Acest proiect este unul din cele 7 proiecte  din Regiunea Sud care au fost selectate pentru finanțare în anul 2010, dintre cele 29 depuse în cadrul primului Apel de Propuneri de Proiecte.

La eveniment vor participa reprezentanți și funcționari  al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, reprezentanți ai ADR Sud, primarii or. Cimișlia și s. Ecaterinovca, reprezentanți ai societății civile și ai sectorului privat, membrii comunității.

 În cadrul evenimentului ADR Sud,  primăria s. Ecaterinovca și partenerii proiectului, vor semna un acord de parteneriat  pentru a asigura implimentarea cu succes a proiectului.