Prima   -  Presa   -  Noutăți - La Cahul a avut loc prima masa rotundă privind Actualizarea Strategiei Socio-economice a raionului Cahul, capitolul ”Aprovizionarea cu apa și canalizare„

La Cahul a avut loc prima masa rotundă privind Actualizarea Strategiei Socio-economice a raionului Cahul, capitolul ”Aprovizionarea cu apa și canalizare„

   
20.08.2011   1482 Accesări  

Administrația Raionului Cahul în parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regională SUD cu suportul Asociației de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au inițiat procedura de actualizare a Strategiei Socio-economice a raionului Cahul, capitolul „Aprovizionarea cu apă și canalizare". O parte integrantă a acestei activități este dialogul dintre factorii interesați privind necesitățile în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare, care va  rezulta în prioritizarea necesităților locale.

Consiliul Raional Cahul în parteneriat cu ADR Sud au organizat vineri, 19 august 2011, prima masă rotundă în cadrul activității de Actualizare a Strategiei Socio-economice (SDSE) a raionului Cahul, capitolul „Aprovizionarea cu apa si canalizare". Printre obiectivele evenimentului se numără informarea despre procesul de actualizare a SDSE a raionului Cahul, capitolul „Aprovizionarea cu apa si canalizare" și importanța participării actorilor locali în acest proces; Clarificarea posibilităților de luare a deciziilor la nivel de raion, având în vedere cadrul legislativ și prioritățile naționale actuale; stabilirea unui cadru propice pentru colaborarea între actorii implicați.

În cadrul mesei rotunde au fost prezentate prioritățile de nivel național în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare, care împreună cu criteriile stabilite la nivel local vor sta la baza procesului de prioritizare a necesitătilor locale.

La ședință au fost prezenți grupul de lucru privind Actualizarea Strategiei Socio-economice a raionului Cahul, capitolul „Aprovizionarea cu apa si canalizare", reprezentanți ai Consiliului raional Cahul, primari, reprenzentanți ai sectorului privat și ai societățiii civile din raion, reprezentanți ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Constructiilor

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor publice locale" implementat de GIZ și este prima masă rotundă din cele trei preconizate în cadrul activității de Actualizare a Strategiei Socio-economice a raionului Cahul, capitolul „Aprovizionarea cu apă și canalizare". Urmatoarea masă rotundă va avea loc la 25 august curent, iar ultima la 21 septembrie 2011.

Scopul procesului de actualizare a Strategiei Socio-economice a raionului Cahul, capitolul „Aprovizionarea cu apă și canalizare" este de a asigura o planificare strategică și transparentă a investițiilor și atragerea noilor surse de finanțare, ducând la îmbunătățirea situației în domeniu.