Prima   -  Presa   -  Noutăți - Primele acțiuni concrete în implementarea proiectului din Basarabeasca

Primele acțiuni concrete în implementarea proiectului din Basarabeasca

   
06.09.2011   2473 Accesări  

Proiectul „Reparația podului peste rîul Cogîlnic de pe str. Matrosov și secțiunea de drum local adiacentă autostrăzii internaționale Chișinău - Tarutino- Odesa, din orașul Basarabeasca" este pe punctul de a da start lucrărilor de renovare a podului care face legătura cu punctul de trecere a fronterei Serpnevoe la hotarul cu Ucaraina.  Actorii implicați în buna implementare a proiectului s-au întrunit luni în Basarabeasca pentru a concretiza asupra procesului de începere a lucrărilor și de a repartiza obligațiunile.

 Proiectul implementat de Agenția de Dezvoltare Regionlă Sud prevede crearea condițiilor pentru transportul de tranzit de circa 100 000 de locuitori a raioanelor Basarabeasca, Cimișlia, Hîncești, din municipiul Chișinău, satul Cioc-Maidan (Găgăuzia), satul Tvardița raionul Taraclia care traversează frontiera cu Ucraina prin punctul internațional „Basarabeasca-Serpnevoe", efectuarea reparației drumului local dintre str. Karl Marx și Matrosov și podul peste rîul Coghilnic pe acest sector în orașul Basarabeasca, plantarea de-a lungul drumului reparat (1 km) a 150 de pueți de salcie pentru a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător.

În direcția asigurării unui flux normal al mersului lucrărilor la ședința de lucru au fost prezenți reprezentanți ai serviciilor publice locale, reprezentanți ai primăriei, responsabilul de proiect  din cadrul ADR Sud, Viorica Cuțitaru,  managerul de proiect și executorul lucrărilor. În urma discuțiilor grupul de lucru a concluzionat faptul că este în beneficiul fiecăruia să respecte  toate condițiile și toate normele de implementare a proiectului ,,Executarea în timp a lucrărilor și conform tuturor normelor este în favoarea fiecăruia, o eventuală reconstrucție va veni în defavoarea tuturor, inclusiv a antreprenorului" a ținut să menționeze managerul de proiect Vasile Filipov.

Odată cu selectarea responsabilului tehnic lucrările vor fi demarate și se preconizează a se finisa în termen de 45 de zile lucrătoare.