Prima   -  Presa   -  Noutăți - Basarabeasca va avea un nou pod peste rîul Cogîlnic

Basarabeasca va avea un nou pod peste rîul Cogîlnic

   
16.09.2011   2309 Accesări  

Astăzi, 16 septembrie 2011, în incinta primăriei orașului Basarabeasca a avut loc lansarea proiectului „Reparația podului peste rîul Cogîlnic de pe str. Matrosov și secțiunea de drum local adiacentă autostrăzii internaționale Chișinău - Tarutino - Odesa, din orașul Basarabeasca". Evenimentul a fost organizat de către Agenția de Dezvoltare Regională Sud în cooperare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și în parteneriat cu Primăria or. Basarabeasca.

La lansare au participat reprezentanții MDRC,  reprezentanții ADR Sud, Autoritățile Publice Locale, beneficiarii direcți și indirecți și întreg corpul responsabil de implementare a proiectului.

          Dna Maria Culeșov, directorul ADR Sud, a adus la cunoștință participanților despre activitatea Agenției și rolul ei în implementarea proiectelor în Regiunea de Dezvoltare Sud. De asemenea, a menționat că proiectul dat are o importanță nu numai regională, dar și internațională fiindcă va contribui la circulația mai liberă de frontieră între Republica Moldova și Ucraina.

          Reprezentantul MDRC, dl Victor Caun, a felicitat autoritățile cu implementarea proiectului și i-a încurajat să înainteze proiecte în cadrul următorului Apel.

          Oficialitățile raionului, atît primarul orașului, dl Nicolaev Nicolae, cît și președintele raionului, dl Cernăuțan Ilie, au adresat cuvinte de laudă privind activitatea Agenției de Dezvoltare Regională Sud și și-au exprimat mulțumirea că din 7 proiecte în implementare unul este pentru raionul Basarabeasca.

Toți cei prezenți la eveniment s-au arătat binevoitori cînd antreprenorul a specificat că lucrările deja au început și a asigurat că vor fi efectuate în timpul prevăzut de proiect. Acest lucru a fost confirmat de către responsabilul tehnic, dl Andrei Nagacevschi, care, mai mult ca atît, a menționat că lucrările se efectuează calitativ.

Agenția de Dezvoltare Regionlă Sud vă reamintește că proiectul prevede crearea condițiilor pentru transportul de tranzit de circa 100 000 de locuitori a raioanelor Basarabeasca, Cimișlia, Hîncești, din municipiul Chișinău, satul Cioc-Maidan (Găgăuzia), satul Tvardița raionul Taraclia care traversează frontiera cu Ucraina prin punctul internațional „Basarabeasca-Serpnevoe", efectuarea reparației drumului local dintre str. Karl Marx și Matrosov și podul peste rîul Coghilnic pe acest sector în orașul Basarabeasca, plantarea de-a lungul drumului reparat (1 km) a 150 de pueți de salcie pentru a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Bugetul proiectului este de aproximativ de 2  milioane lei   fiind finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și avînd o durată de implementare de 45 de zile lucrătoare.

 Activitatea s-a încheiat cu semnarea Acordului de Parteneriat pentru a asigura implementarea cu succes a proiectului.