Prima   -  Presa   -  Noutăți - Orașul Ștefan Vodă dă undă verde colectării selective

Orașul Ștefan Vodă dă undă verde colectării selective

   
21.09.2011   2293 Accesări  

Cu pași mici dar foarte siguri, în acest mod vom reuși să facem curat în întreaga Regiune de Sud. Primele rezultate îmbucurătoare obținute în cadrul proiectul ,,Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide din Regiunea de Dezvoltare Sud" implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) vin să lumineze imaginea orașului Ștefan Vodă care are toate motivele să devină un exemplu pentru o întreagă țară. După mai puțin de un an de la lansarea proiectului, Ștefan Vodă dă undă verde colectării selective a deșeurilor.

Proiectul ,,Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide din Regiunea de Dezvoltare Sud" este implementat de ADR Sud și a ajuns pe ultima sută de metri. Acesta se implementează în toate cele 8 raioane ale Regiunii Sud și a prevăzut până în prezent dotatarea cu câte un buldozer a  Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cantemir, și dotarea cu câte o autospecială a Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele Basarabeasca, Cahul, Taraclia, Leova și Cimișlia. Containere și lăzi pentru colectarea plasticului și prese de balotat plasticul au fost livrate tuturor Centrelor Raionale ale Regiunii Sud și urmează  a fi amplasate în ariile cu blocuri locative în momentul finisării platformelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Proiectul, costul căruia ajunge până la 19.058.924,00 lei, este finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională cu o durată de implementare de 24 de luni.