Prima   -  Presa   -  Noutăți - Atelier de identificare a ideilor de proiecte la Taraclia

Atelier de identificare a ideilor de proiecte la Taraclia

   
07.10.2011   1513 Accesări  

Reabilitarea infrastructurii fizice, infrastructurii drumurilor și managementul deșeurilor  - acestea sunt cele mai problematice arii spre care își îndreaptă acțiunile primarii din Raionul Taraclia. În aceste direcții au venit cu soluții în cadrul unui Atelier de Identificare a ideilor de proiecte desfășurat  joi, 6 octombrie în or. Taraclia. Atelierul este organizat de către Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud)cu scopul de a stabili cele mai viabile idei pentru proiecte de dezvoltare regională și prioritizarea lor.

Raionul Taraclia, amplasat în partea de sud a Regiunii a fost gazda celui de-al 8-lea Atelier de identificare a ideilor de proiecte  planificat pentru anul 2011. În cadrul atelierului au fost prezenți specialist din ADR Sud , Eugen Lupașcu - Șef secție Management Proiecte, Viorica Cuțitaru - Specialist în implementarea, elaborarea și monitorizarea proiectelor și Tatiana Aramă - Șef Secție Planificare strategică și Planificare cât și peste 20 de repzentanții  ai Administrației Publice Locale,  reprezentanți ai ONG-urilor și factorii interesați din întreg raionul.

Îm parametrii celor trei priorități  de bază în dezvoltarea Regiunii de Sud: Reabilitarea infrastructurii fizice; Diversificarea economiei și susținerea dezvoltării sectorului privat; Îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice, autoritățile publice locale de nivelul I și II pot veni cu propuneri de proiecte adaptate la nevoile și neajunsurile localității pe care o reprezintă. În cadrul atelierelor, participanții sunt instruiți cu privire la procesul de dezvoltare regională, la rolul lor în vederea asigurării unei Regiuni prospere și la modul de a prioritiza problemele.

Specialiștii ADR Sud au discutat cu reprezentanții APL pe marginea ideilor de proiecte și a prioritizării acestora precum și despre faptul că Apelul pentru propuneri de proiecte nu a fost încă lansat și activitatea dată este doar o activitate premergătoare lansării apelului. Actorii implicați în proces vor avea timp necesar pentru a transcrie ideile de proiecte în proiecte propriu zise și vor avea posibilitatea să le propună spre finanțare în perioada lansării apelului de propuneri de proiecte.