Prima   -  Presa   -  Noutăți - Seminar internațional cu privire la reforma Administrației Publice la nivel local și regional în Harkov, Ucraina

Seminar internațional cu privire la reforma Administrației Publice la nivel local și regional în Harkov, Ucraina

   
14.10.2011   1486 Accesări  

Orașul Harkov din Ucraina a fost gazda seminarului cu privire la reforma Administrației Publice la nivel local și regional, desfășurat pe 10 octombrie. La seminar a fost prezentă și Șefa secției Planificare Strategică și Programare din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), Tatiana Aramă care se află într-o vizită de informare de câteva zile în Ucraina.

Seminarul cu privire la reforma administrației publice la nivel local și regional, desfășurat pe 10 octombrie în Harkov , Ucraina a fost organizat la inițiativa Ministerului  Afacerilor Externe a Republicii Cehe în parametrii  Parteneriatului Estic de reformare a Administrației Publice.

La eveniment au participat peste 30 de reprezentanți ai țărilor Parteneriatului estic: Azerbaidjan, Belarus, Armenia, Georgia, Moldova și Ucraina. Experți ai agențiilor guvernamentale din Estonia, Polonia și Republica Cehă. De asemenea, la seminar au participat șeful Delegației Uniunii Europene în Ucraina, Jose Manuel Pinto Teixeira; Ambasadorul cu însărcinări speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Petr Mareš; Ambasadorul ceh în Ucraina, Ivan Pochuh; Consulul General al Republicii Cehe în Donețk, Ondrej Moravec, și Consulul General al Poloniei în Harkov, Ian Granat.

Pe agenda seminarului s-au numărat:

1.     Reforma Administrației publice în domeniul politicii regionale în țările parteneriatului estic

2.     Democrația locală și participarea cetățenilor la nivel local și regional la procesul de luare a deciziilor

3.     Lupta împotriva corupției la nivel local si regional

4.     Sprijinirea autonomiei financiare la nivel local și regional

5.     Eliminarea disparităților dintre regiuni

6.     Guvernarea electronică

Viceprimarul orașului Harkov, Igor Terehov, a mulțumit oaspeților europeni pentru decizia de a organiza seminarul anume în Harkov. „Astăzi Harkov este în pas cu aspirațiile europene ale Guvernului. Parteneriatul Estic ar trebui să devină un instrument auxiliar important pentru dezvoltarea relațiilor dintre Ucraina și Uniunea Europeană. Seminarul internațional va fi un alt pas comun în direcția cooperării pentru integrarea europeană", a spus Igor Terehov.

Seminarul s-a încheiat cu o recepție la Ambasada Poloniei din Harkov.