Prima   -  Presa   -  Noutăți - Instruire în elaborarea și managementul proiectelor la Feștelița, Ștefan Vodă

Instruire în elaborarea și managementul proiectelor la Feștelița, Ștefan Vodă

   
18.10.2011   2933 Accesări  

Un exemplu demn de urmat,  poate fi cea mai bună școală. La asta s-au gândit și organizatorii sesiunii de informare a funcționarilor din cadrul autorităților publice, desfășurat joi, 13 octombrie în satul Feștelița, raionul Ștefan Vodă. Sesiunea a avut loc în incinta Casei de Cultură, proaspăt renovată în urma implementării proiectului „Activități culturale transfrontaliere - premisă a cooperării multilaterale durabile" din fonduri europene.

Sesiunea a întrunit experți naționali din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), din cadrul Academiei de Administrare Publică de pe lângă Președintele Republicii Moldova și din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud). Viorica Cuțitaru, Specialist în Elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor  din cadrul ADR Sud a vorbit despre regulile, componentele obligatorii, procedura elaborării bugetului.

 Pe agenda de lucru a sesiunii au fost trecute Elementele legistalive, reglamentări europene, naționale, necesar de luat în considerație în momentul scrierii unui proiect; Managementul ciclului de proiect și designul acestuia, conceperea proiectului - arborele problemei, obiectivelor, matricea cadrului logic; Monitorizarea și evaluarea proiectului iar spre sfârșit Oxana Paierele, consultant superior în cadrul MDRC a prezentat lista donatorilor activi din Republica Moldova.

Au fost prezenți reprezentanți ai Autorităților Publice Locale de nivelul I și II din cele două raionane vecine Ștefan Vodă și Căușeni. Primarul localității gazdă, dl  Nicolae Tudoreanu, a ținut să vorbească despre proiectul implementat cu mult success în localitatea sa și despre ideile pe care își propune să le materializeze.

Sesiunea de informare este organizată în cadrul proiectului ,,Dezvoltarea Administrației Publice către standarde și bune practice UE", este a doua la număr din Regiunea de Sud și vine să sprijine cu suport logistic și informational doritorii  de a elabora și aplica în cadrul programelor europene.