Prima   -  Presa   -  Noutăți - Seminar de instruire a membrilor CRD Sud

Seminar de instruire a membrilor CRD Sud

   
19.12.2011   2236 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud în colaborare cu CONTACT  Cahul a organizat vineri, 16 decembrie un seminar de instruire a  membrilor  Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud (CRD Sud). Seminarul de instruire a avut drept scop dezvoltarea capacităților membrilor CRD Sud în vederea elaborării și implementării politicilor de Dezvoltare Regională (Strategia de Dezvoltare Regională Sud (SDR), Planul Operațional Regional (POR),  Documentul Unic de Program (DUP).  

Seminarul care vine ca un rezultat al unei colaborări inter-instituționale dintre centrul CONTACT Cahul și ADR Sud a avut ca tematică ,,Politicile și suportul instituțional în dezvoltarea regională" și a înregistrat pe agendă următoarele subiecte:

1.     Politica de Dezvoltare Regională

2.     Suportul instituțional în Dezvoltarea Regională, Rolurile CRD și al ADR în arhitectura generală instituțională ca promotori ai proiectelor investiționale în Regiune.

3.     Etapele de elaborare și esența documentelor de politici în Dezvoltarea Regională: Strategiile de Dezvoltare Regională, Planurile Operaționale Regionale, Documentul Unic de Program.

La seminar au fost prezenți reprezentanții ADR Sud împreună cu directorul Maria Culeșov care a explicat necesitatea participării în cadrul unei asemenea sesiuni de informare ,,Documentele cu care operează Agenția trebuie revăzute periodic și conținutul acestora trebuie reanalizat și restructurat. Procedura în cauză presupune anumite cunoștințe în domeniu ceea ce vrem noi să asigurăm membrilor Consiliului Regional de Dezvoltare Sud, celor realeși și celor nou aleși".

Sesiunea de informare a fost moderată de expertul în Dezvoltare Regională, Stela Corobceanu.

Astfel în vederea unei dezvoltări regionale armonioase participanții la Seminar au fost informați cu privire la Cadrul legal și regulator , importanța documentelor de politici, Suportul instituțional și promovarea proiectelor de dezvoltare regională.