Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizită de monitorizare în patru raioane ale RDS

Vizită de monitorizare în patru raioane ale RDS

   
02.02.2012   2152 Accesări  

Miercuri,  1 februarie, o echipă de specialiști din cadrul Agențiai de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) a efectuat o vizită de monitorizare în 4 raioane ale Regiunii de Sud. Scopul vizitei l-a constituit repartizarea bunurilor recepționate în cadrul proiectului ,,Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide în RDS", monotorizarea procesului de construcție a platformelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor și eliberarea actelor necesare pentru înregistrarea autospecialelor la Direcțiile Înregistrare a Transportului și Calificarea Conducătorilor auto.
    Vizita de monitorizare a cuprins 4 din cele 8 raioane, beneficiare în urma proiectului implementat de ADR Sud, Leova, Cantemir, Cahul și Taraclia. Întreprinderile Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" (ÎMGCL) au primit unul din  stocurile de materiale destinate campaniei de conștientizare a populației Regiunii de Sud și au primit actele necesare pentru înregistrarea autospecialelor destinate colectării deșeurilor. A fost monitorizat procesul de construcție a platformelor de colectare selectivă a deșeurilor și purtate discuții cu reprezentanții APL-urilor și ai ÎMGCL-urilor cu privire la utilizarea durabilă a bunurilor obținute în cadrul proiectului.
    Proiectul ,,Eficientizarea managementului deșeurilor manajere solide în Regiunea de Dezvoltare Sud" se implementează în toate cele 8 raioane ale Regiunii Sud și a prevăzut până în prezent dotatarea cu câte un buldozer a  Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cantemir, și dotarea cu câte o autospecială a Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele Basarabeasca, Cahul, Taraclia, Leova și Cimișlia. Containere și lăzi pentru colectarea plasticului au fost livrate tuturor Centrelor Raionale ale Regiunii Sud și urmează  a fi amplasate în ariile cu blocuri locative în momentul finisării platformelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Mai multe detalii despre PROIECT găsiți accesând AICI