Prima   -  Presa   -  Noutăți - Reprezentanții mai multor țări CSI au urmărit evoluția proiectului legat de colectarea selectivă a deșeurilor la Leova

Reprezentanții mai multor țări CSI au urmărit evoluția proiectului legat de colectarea selectivă a deșeurilor la Leova

   
10.02.2012   1764 Accesări  

Proiectul UE ,,Guvernarea Deșeurilor - IEVP-EST" în Republica Moldova a organizat joi, 09 februarie  ședința Comitetului Regional de Supraveghere  a proiectului. Ședința a avut drept scop prezentarea raportului anual de activitate  a proiectului pentru anul 2011. Evenimantul a reunit la Chișinău reprezentanți ai celor șapte țări partenere la implementarea proiectului: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Georgia, Armenia, Rusia și Republica Moldova, echipa regională de experți cheie, coordonatori naționali  de proiect, managerul de proiect Dna Lena Nielsen, reprezentanții Uniunii europene la Chișinău, reprezentanții Băncii Europene de Investiții (BEI).
Regiunea de Sud beneficiază direct de pe urma proiectului ,,Guvernarea Deșeurilor - IEVP-EST" în cadrul căruia s-a elaborat Strategia de Gestionare integrată a deșeurilor pentru RDS, care recent a fost aprobată de Consiliul pentru Dezvoltare Regională.
În contextul organizării ședinței Comitetului Regional de supraveghere a proiectului ,,Guvernarea Deșeurilor - IEVP-EST" a fost organizată o vizită de informare în orașul Leova unde delegația prezentă la Ședință a avut posibilitatea să urmărească evoluția proiectului pilot ,,Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide în Regiunea de Dezvoltare Sud" implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud.
În cadrul vizitei, directorul ADR Sud Maria Culeșov  a vorbit despre importanța ADR-ului în Regiune și despre proiectele în fază de implementare. O atenție mai mare s-a acordat proiectului ,,Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide în Regiunea de Dezvoltare Sud" care reprezintă o tentativă de a introduce noțiunea de colectare separată în centrele raionale ale Regiunii de Sud. Au fost prezentate câteva platforme - model din oraș cu tomberoanele amplasate și predispoziția cetățenilor de a colecta selectiv. În acest mod țările partenere în proiect pot face schimb de practici de succes în combaterea problemelor similare.