Prima   -  Presa   -  Noutăți - Cehii vor acorda suport tehnic în actualizarea Strategiei de Dezvoltare Regională Sud

Cehii vor acorda suport tehnic în actualizarea Strategiei de Dezvoltare Regională Sud

   
26.03.2012   1564 Accesări  

Republica Cehă va acorda susținere ADR Sud în actualizarea Strategiei de Dezvoltare Regională Sud. În acest sens,  reprezentantanții Agenției de Dezvoltare Cehă, Lukas Malac și Radim Gill, managerul proiectului „Suport pentru ADR și CRD Sud privind actualizarea Strategiei de Dezvoltare Regională Sud" împreună cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, Maria Culeșov și Secția Planificare Strategică și Programare au discutat  joi,  22 martie, despre misiunea, metodologia de lucru și perioada de acțiune a proiectului.

Radim Gill a menționat că vor acorda suport informațional pe parcursul întregului an, divizîndu-și acțiunile în 5 faze, timp în care vor oferi metode de lucru aplicate corect, documente model și ateliere de instruire pentru staff-ul agenției și membrii Consiliului regional pentru dezvoltare. De asemenea, în cadrul discuțiilor oficialii au stabilit că în cadrul acestui proiect, ADR Sud va beneficia de un ghid metodologic și suport în activități de planificare strategică, reprezentanții agenției se vor familiariza cu bunele practici în pregătirea și managementul acestui tip de strategii. Experții cehi susțin că datorită acestei întrevederi au stabilit canalele de comunicare cu reprezentanții ADR Sud. Totodată, aceștia își exprimă convingerea că vor contribui la elaborarea cu succes a unei strategii viabile cu impact real asupra regiunii.

Menționăm că, proiectul „Suport pentru ADR și CRD Sud privind actualizarea Strategiei de Dezvoltare Regională Sud" face parte din Programul UE 12 unde Republica Moldova va beneficia de suport din partea unor state comunitare care și-au exprimat interesul de a susține statul nostru în implementarea politicii de dezvoltare regională și în preluarea de bune practici.