Prima   -  Presa   -  Noutăți - Sesiune de informare la Cahul și Ștefan Vodă

Sesiune de informare la Cahul și Ștefan Vodă

   
06.04.2012   1610 Accesări  

În aceiași formulă ca și la atelierul precedent, desfășurat la Cimișlia, s-a desfășurat ultimele două sesiuni de informare a posibililor aplicanți, la Cahul și Ștefan Vodă. Atelierele organizate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor(MDRC) împreună cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud(ADR Sud) cu suportul financiar al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au adunat reprezentanții Autorităților Publice Locale de nivelul I și II din 5 raioane ale Regiunii de Sud: Cahul, Cantemir, Taraclia, Căușeni și Ștefan Vodă.

Odată cu deschiderea oficială a Apelului de Propuneri de Proiecte cu nr II (APP II) pe 27 martie, MDRC împreună cu ADR Sud și cu suportul financiar al GIZ Moldova au startat sesiunile de informare despre specificul APP II. Autoritățile Publice Locale de ambele nivele având posibilitatea să asiste la una din ele și să înțeleagă termenii și condițiile de aplicare la Fondul Național de DezvoltareRegională. Ultimele două ateliere s-au desfășurat la Cahul pe 3 aprilie și la Ștefan Vodă pe 4 aprilie. Au avut aceiași structură oferind posibilitatea receptorilor să obțină informații concrete despre cele două etape ale Apelului.

Diferit de cel anterior, Apelul de Propuneri de Proiecte  cu nr. II se etapizează și extinde până spre sfărșitul lunii august. Prima etapă, datată între 27 martie și 10 mai, este perioada în care APL-uile de ambele nivele din Regiune pot veni cu o notă conceptuală a proiectului. Structura notei și metodologia de elaborare a acesteia ține de capitolul nou inclus în specificul APP II, venind să simplifice întreg procesul de aplicare spre finanțare către FNDR.  Celei de-a doua etape se va da startul după o perioadă de evaluare a notelor conceptuale depuse. Conceptele care vor îndeplini toate condițiile prevăzute de Ghidului aplicantului vor trece în cea de-a doua etapă fiind completate cu documentația tehnică necesară.

Pe lângă etapele Apelului, prezentările specialiștilor ADR Sud au mai conținut și prezentarea cadrului legal și instituțional, prezentarea specificului Apelului cu nr. II, condițiile de finanțare   în baza celor trei priorități, condiții de eligibilitate, costurile neeligibile, partenerii și parteneriate în eleborarea proiectelor, atribuții și obigații din partea beneficiarilor și ADR Sud pe durata Apelului și implementării proiectelor.

         Datele generale prezentate în cadrul atelierelor au menirea de a pune doar o bază și a forma careva idei despre modalitatea de aplicare, posibilii aplicanți vor fi consultați individual de către specialiștii ADR Sud și la solicitarea aplicanților se vor organiza sesiuni de informare suplimentare în teritoriu.