Prima   -  Presa   -  Noutăți - Forumul Național de Dezvoltare Rurală

Forumul Național de Dezvoltare Rurală

   
16.05.2012   1372 Accesări  

Marți, 15 mai, la Brăviceni, raionul Orhei a avut loc prima parte a  Forumului Național de Dezvoltare Rurală, organizat în cadrul zilelor Europei în Moldova.  Scopul principal al evenimentului este dezvoltarea ecomonică a spațiului rural, termenii și condițiile în care Autoritățile Publice Locale ar trebui să se implice întru susținerea ariei economice în zonele rurale.

Forumul a demarat cu discursurile oficiale ale reprezentanților ministerelor de profil care au acceptat inițiativa de a lucra mai intens în vederea susținerii ramurii economice menționând despre realizările înregistrate până în prezent.

Experții internaționali au prezentat modele de practici de succes aduse de la ei de acasă și posibilitatea implementării acestor practici în Republica Moldova. Principala problemă, susțin ei, a stagnării economice este neîncrederea în oamenii din jur cât și în autoritățile locale și centrale.

La eveniment au participat peste 150 de persoane, oficialități din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, vieceministrul Veaceslav Guțuțui, Ministerul Finanțelor, Ministerul Mediului, Excelența Sa, Ambasadorul României Marius Lazurca, reprezentanți ai Autorităților Publice Locale din raionul Orhei, reprezentanții Agențiilor de Dezvoltare Regională Sud, Centru și Nord, investitori străini și experți internaționali.

Astăzi participanții la Forum vor merge în localitățile model acolo unde se implementează proiecte de succes pentru preluarea bunelor practici.