Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ședință de lucru cu factorii responsabili de buna implementare a proiectelor în Regiunea de Sud

Ședință de lucru cu factorii responsabili de buna implementare a proiectelor în Regiunea de Sud

   
01.06.2012   1875 Accesări  

1 iunie│Cimișlia│ Ședință de lucru privind implementarea proiectelor în Regiunea de Dezvoltare Sud. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) împreună cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) au  întrunit la Cimișlia responsanbilii de implementarea tuturor proiectelor din Regiune. Managerii de proiecte, reprezentanții APL, antreprenorii, responsabilii tehnici împreună cu responsabilii ADR Sud și reprezentantul MDRC, Valerian Bînzari au discutat în parte  despre situația fiecărui proiect și etapele care au fost parcurse în implementarea acestora.

În deschiderea ședinței directorul ADR Sud, Maria Culeșov a ținut să atenționeze responsabilii de implementarea proiectelor ,,Banii cu care operăm noi sunt fonduri publice care trebuie valorificate. Trebuie să ne întrunim mai des și să decidem împreună asupra impedimentelor care apar în implementarea proiectelor. Noi trebuie să lucrăm în regim de urgență, însă, nici într-un caz să nu uităm de calitate. Este o sarcină extrem de dificilă, însă nu imposibilă".

Valerian Bînzari,  directorul Direcție generale Dezvoltare Regională din cadrul MDRC a menționat: ,,Noi implementăm proiecte serioase care în perspectivă vor asigura dezvoltarea economică a Regiunii. Scopul MDRC  și ADR Sud este ca aceste proiecte să fie implementate la nivel înalt. Avem în Regiunea de Sud proiecte foarte interesante. Doresc succes la toți cei implicați în procesul de implementare a acestora. Proiectele care startează anul acesta trebuie începute cu dreptul, pentru că avem în spate exemple nedemne de urmat. În procesul de implementare au fost neglijate un șir de întrebări care ajung astăzi să tergiverseze lucrările. Sunt niște grafice care ne impun restricții în ceea ce ține realizarea lucrărilor. Cerem stimă reciprocă și conlucrare."

Agenda evenimentului a cuprins: Situația privind obținerea autorizațiilor necesare pentru începerea lucrărilor în cadrul proiectelor noi, necesitatea actualizării și prezentării graficelor de execuție a lucrărilor pentru proiectele în implementare, responsabilitățile și atribuțiile managerilor de proiect, sarcinile responsabililor tehnici în procesul de implementare a proiectelor.

Responsabilii tehnici împreună cu antreprenorii au fost chestionați cu privire la situația proiectelor, care sunt acțiunile pe care urmează să le întreprindă pentru a diminua efectele negative, graficile de execuție a lucrărilor. În urma discuțiilor s-a decis că până la data de 06 iunie a.c.  antrepronorii trebuie să prezinte graficele de exacutare a lucrărilor reprezentanților ADR Sud.

Managerii de proiect, proaspăt selectați, au fost informați cu privire la regulamentul elaborat și aprobat de către MDRC, și de ce trebuie să țină cont în vederea unei colaborări efective.   

Agenția de Dezvoltare Regională Sud implementează  șapte proiecte, șase cu finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională și unul finanțat de Guvernul României prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.