Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizită de monitorizare la Complexul Sportiv din Căușeni

Vizită de monitorizare la Complexul Sportiv din Căușeni

   
13.06.2012   2267 Accesări  

12 iunie 2012| Căușeni Vizită de monitorizare. Complexul Sportiv care se ridică în centrul orașului Căușeni din banii Fondului Național de Dezvoltare Regională și a Consiliului raional Căușeni este în plin proces de construcție. În vederea asigurării unui curs normal al lucrurilor și monitorizării procesului de implementare a proiectului ,,Turism sportiv în promovarea imaginii regiunii", la Căușeni a avut loc o ședință cu factori responabili și decizionali din cadrul Consiliului raional Căușeni, Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud).


         Complexul Sportiv din Căușeni va găzdui competiții raionale, regionale și republicane și își propune să educe sportivi de performanță pentru loturile naționale. Lucrările la construcția edificiului au fost începute în mai 2011 și se preconizeză a se finisa spre sfârșitul lunii octombrie. În vederea respectării termenilor stabiliți, reprezentantul MDRC Valerian Bînzari, Eugen Lupașcu, Șef Secție Management Proiecte, managerul de proiect, președintele raionului Căușeni, Ilie Gluh, și antreprenorul s-au întrunit într-o sedință de luccru la Căușeni. Antreprenorul a vorbit despre obstacolele apărute în implementarea proiectului și despre posibilele soluții, a prezentat un grafic de executare a lucrărilor și a asigurat că în lunile care urmează se va lucra la intensitate maximă.

         Valerian Bînzaru, Director Direcția generală dezvoltare regională, a asigurat antreprenorul că toate procedurile care sunt în responsabilitatea reprezentanților MDRC se vor efectua fără rețineri astfel că lucrul trebuie efectuat calitativ și în termenii stabiliți. Consiliul raional Căușeni s-a arătat dispus să răspundă, fără tergiversări, solicitărilor din partea antreprenorului și a unității de implementare.

         Complexul din Căușeni cu o durată de implementare de 24 de luni, vine să îmbunătățească condițiile de antrenament a tinerilor cu potențial din trei raioane ale Regiunii de Sud, Căușeni, Ștefan Vodă și Cimișlia. Proiectul a fost înaintat în cadrul Primului Apel de Propuneri de Proiecte și a fost acceptat spre finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Suma totală a proiectului este de 30 016 751,00 lei, suma solicitată de la FNDR - 21 301 851,00 lei, ceea ce constituie 71% din costul total al proiectului, celelalte cheltuieli sunt suportate de Consiliul raional Căușeni.