Prima   -  Presa   -  Noutăți - Au fost finalizate lucrările din cadrul proiectului ,,Apă curată pentru comunitățile bazinului rîului Prut„

Au fost finalizate lucrările din cadrul proiectului ,,Apă curată pentru comunitățile bazinului rîului Prut„

   
12.07.2012   2722 Accesări  

10 iulie | Cahul| Recepție finală la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului ,,Apă curată pentru comunitățile bazinului râului Prut". Ministerul Dezvolării Regionale și Construcțiilor împreună cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud au organizat recepția finală a lucrărilor efectuate în cadrul proiectului implementat în 3 comunități din raionul Cahul - Manta, Pașcani și Crihana Veche. Proiectul a demarat în primăvara anului 2011 și a constat din construcția sistemului de aprovizionare cu apă, costul total s-a ridicat la 16 907,5 mii lei, surse din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

După încheierea lucrărilor de construcție, marți, 10 iulie a fost întrunită Comisia de recepție la terminarea lucrărilor formată din reprezentanții instituțiilor abilitate, antreprenorul, supraveghetorul tehnic, reprezentanții APL din localitățile beneficiare, reprezentanții ADR Sud, Maria Culeșov - director ADR Sud și secția Management Proiecte, Eugen Lupașcu. Comisia a evaluat calitatea executării lucrărilor și a depistat unele neajunsuri. Pentru înlăturarea acestora a fost stabilit un terment de 30 de zile.

Au fost efectuate vizite în teritoriu și la stația de pompare a apei din Cahul. Proiectul a prevăzut construcția infrastructurii adecvate și durabile de alimentare cu apă pentru localitățile Manta și Crihana Veche prin extinderea sistemului cu apă centralizat al or. Cahul și creșterea gradului de acces al populației la aceste servicii.

Proiectul ,,Apă curată pentru comunitățile bazinului râului Prut" implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud a avut ca scop construirea sistemului de alimentare cu apă, care oferă acces la apă potabilă fiabilă și sigură. Se estimează că în urma proiectului vor beneficia de apă un număr de circa 9600 locuitori: 4100 în satul Manta și Pașcani, 5500 în Crihana Veche, inclusiv circa 4500 femei și 1520 copii, trei școli, 2 grădinițe, 2 centre de sănătate și 2 clădiri administrative. Gospodării individuale  care vor beneficia de rezultatele proiectului - 2550.